Avui et presento un plat de cada dia però, alhora, extraordinari! Una recepta tradicional catalana que no pots deixar de tastar! Pots utilitzar mongetes cuites de pot, i tindràs el plat fet en 10 minuts de rellotge. Això sí, amb previsió, hauràs de posar els bolets a hidratar 30 minuts abans. T'animes a tastar-lo? És altament recomanable! Som-hi!

Ingredients
  • 600 g de mongetes bullides
  • 1 grapat de moixernons secs 
  • 2 alls trinxats
  • All i julivert fresc 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Botifarra d'ou tallada a rodanxes

Variants:

  • S'hi poden afegir pinyons.
  • El plat original es fa sense la botifarra d'ou, convertint-lo llavors en un plat vegà i apropiat per a l'època de Quaresma.
Preparació
1.

El que has de fer primer és posar els bolets secs a hidratar amb aigua. 

2.

Les has de tenir un mínim de 15 minuts, preferiblement 30.

3.

En aquesta ocasió, he utilitzat mongetes ja cuites. Un truc per treure-les del pot de vidre sense malmetre-les és escalfant-les al bany maria. 

4.

Quan el suc interior s'escalfa, resulta molt fàcil fer-les sortir sense fer ús de cap estri addicional. 

5.

Altrament, les pots coure prèviament i reservar una mica del caldo de cocció. 

6.

Talla la botifarra d'ou a rodanxes. Jo he comptat unes 6 rodanxes per persona aproximadament. Es millor retirar la pell. 

7.

La reserves.

8.

Amb una batedora elèctrica, prepara una picada amb all i julivert. Altrament, trinxa a mà l'all amb el julivert. 

9.

En una paella, tira un generós raig de picada d'all i julivert (que ja incorpora oli i sal). Deixa que arrenqui el bull i l'all es torri una mica. 

10.

Seguidament, afegeix els bolets escorreguts.

11.

Incorpora també la meitat de l'aigua dels bolets. Evita tirar-la tota per dos motius: no cal tant de líquid i la part inferior del bol probablement conté partícules de sorra. 

12.

Deixa que a poc a poc s'evapori l'aigua i es facin els bolets.

13.

En paral·lel, i en una altra paella, pots saltar la botifarra d'ou. 

14.

Per totes dues bandes, fins que tingui un bonic color daurat.

15.

La reserves. 

16.

Amb tot, ja s'haurà evaporat tota l'aigua, i sentiràs que canvia el soroll de bullir cap a fregir.

17.

Ara, afegeix les mongetes amb el seu propi suc.

18.

Dona-li unes voltes sacsejant la paella. Evita malmetre massa les mongetes. Rectifica de sal.

19.

Passats 5 minutets, ja pots apagar el foc i incorporar la botifarra. 

20.

I ja ho pots servir ben calent a taula.

21.

Bon profit!

22.