Com us he comentat amb l'entrada de les castanyes, aquesta entrada, més que una recepta, és un elogi a una de les elaboracions més tradicionals dels nostres país. El moniato al forn s'ha menjat tota la vida, juntament amb les castanyes torrades.... i els panellets... i el moscatell o vi dolç... a què sí?
Doncs aquí us deixo quatre instruccions bàsiques per fer-los al forn. Tot i així, hi ha gent que els fa sense paper d'alumini... però jo penso que es couen més ràpid i és una bona forma de conservar-los a posteriori. Visca la Castanyada!
3 moniatos grans
paper d'alumini
Jo tinc la mania de rentar-los una mica prèviament, per allò de les restes de terra o d'altres elements químics que puguin contenir. Sóc maniàtic, ho sé.
Ara els emboliquem, un a un, amb paper d'alumini.
Els col.loquem en una safata pel forn.
I els enfornem a uns 220 graus... durant, aproximadament, 100-120 minuts. De tant en tant els intenteu aixafar amb una forquilla per comprovar si ja són cuits o no.
Passat aquest temps... ja tindrem els moniatos apunt. Si no s'han de consumir, és millor mantenir-los tancats.
Estan perfectes... es desfan gairebé.
Ara només els haureu de combinar amb unes castanyes gallegues.
Us recomano la visita de la recepta "Castanyes torrades".
I poca cosa més, que gaudir dels moniatos, de les castanyes i dels panellets en una data tal assenyalada en la nostra agenda cultural. Bon Profit!