De postres fets amb maduixa hi ha per parar un carro. I gairebé tots són recomanables, ja que la maduixa és una fruita molt agraïda i versàtil. Avui veurem com fer una senzilla mousse de maduixa amb un estofat de fruits vermells, que engalanarem amb pasta brisa per fer-la més interessant a la vista. He triat la pasta brisa perquè tolera millor la humitat que la pasta de full i aguantarà cruixent més temps. La decoració us pot agradar més o menys però jo la considero un aspecte secundari de la recepta. És en aquests moments que la imaginació, la creativitat i el talent de cada cuiner o cuinera s'ha de reflectir.  

Jo no em considero cap artista en termes creatius, però també reconec que n'hi ha de pitjors, tot sigui dit. Com passa amb totes les mousses, podeu incorporar nata muntada i gelatina (en pols o en fulles) o fins i tot una mica d'agar-agar per a proporcionar fermesa i resistència a les clares muntades. En aquest cas, i com que s'havien de consumir tot seguit, he optat per no posar-ne res addicional. En qualsevol cas, les d'avui són unes bones postres. I és que, de vegades, no costa pas gaire fer somriure de felicitat aquells als qui servirem, oi? Només cal treballar, treballar i treballar, i posar-hi ganes, és clar. Espero que us agradi.

Ingredients

200 g de maduixes tallades a trossos  

1/2 plàtan tallat a trossos

1 iogurt natural  

3 cullerades sucre

2 clares + 3 cullerades de sucre  

estofat de fruits vermells  

concentrat de grosella

  

Per fer la decoració

pasta brisa

tires de cobertura de xocolata negra

fulles de menta  

maduixes senceres  

  

Variants: 

- Podeu substituir la pasta brisa per pasta de full o per una neula, un carquinyoli, etc.

- Si no teniu concentrat de grosella no n'hi poseu  

- S'hi pot afegir una mica de licor

Preparació
1.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas1

Començarem per preparar la decoració de pasta brisa, ja que l'hem de coure i trigarà uns 20 minuts.

 

2.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas2

Omplim un motlle de tartaletes amb pasta brisa. De fet, no cal que siguin tartaletes, podeu fer servir la forma que més us agradi.

3.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas3

Ho posem a coure a 190-200ºC durant uns 15-18 minuts. No us preocupeu si s'inflen, que avui no les hem de farcir. Tot i així, si voleu, les podeu punxar una mica durant la cocció.

4.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas4

Rentem i tallem les maduixes a trossos. Procureu triar les més madures.

5.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas5

Farem el mateix amb un plàtan ben madur.

6.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas6

Tot a trossos. No importa la mida ja que tot seguit ho triturarem. Tallar la fruita només serveix per ajudar la batedora.

7.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas7

Aboquem tota la fruita dins el pot de triturar. Hi afegirem tres cullerades de sucre.

8.

Amb un tap en tenim prou.

9.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas11

I ho triturem amb la batedora elèctrica.

10.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas13

Les tartaletes de pasta brisa ja són cuites. Les reservem.

11.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas14

Ara, a banda, munteu les clares amb el sucre. Recordeu que el sucre li heu d'afegir quan ja estiguin pràcticament muntades, tal i com feu amb la merenga.

 

12.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas15

Mentre es munten les clares prepararem les racions individuals. Jo utilitzaré uns gots baixos molt adients per aquest tipus de presentacions, però podeu triar copes amples.

13.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas16

Començarem per aplicar una primera capa d'estofat de fruits vermells.

14.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas17
15.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas18

Ara, en un bol, barregeu les clares muntades amb el 90% de la fruita triturada. En reservarem una mica per a la decoració final.

16.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas19

La barreja ha de ser suau, evitant d'abaixar en excés les clares.

17.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas20

Però d'altra banda també us ha de quedar ben integrat.

18.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas21

Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis i ample.

19.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas22

L'omplim.

20.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas23

A continuació, ja podem escudillar els gots.

21.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas24

Ompliu el got fins a 4/5 parts aproximadament.

 

22.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas25

Com us comentava, podeu emprar copes més amples, com les de gelat.

23.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas26

Ara comencem la decoració.

24.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas27

Col·loquem una tartaleta de pasta brisa sobre la mousse.

25.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas28

A continuació hi tirarem una cullerada de la fruita triturada amb iogurt que hem reservat.

26.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas29

Molt bé.

27.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas30

Ara, tallarem una maduixa sense partir-la del tot...

28.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas31

i la col·locarem en un lateral del got.

29.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas32

La fulla de menta que no falti. A banda d'aromatitzar l'ambient, dóna un important toc refrescant a la vista.

 

30.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas33

I ja per acabar, unes tires de xocolata que tenia fetes d'unes altres postres. Però podeu improvisar qualsevol cosa de xocolata.

31.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas34

La copa l'he decorat amb una tanca de xocolata. Tot això es fa molt fàcilment amb un cornet de paper (veure consells) i la cobertura de xocolata fosa.

32.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas35

Ja només ens queda posar-les a refredar a la nevera un parell d'hores.

33.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas36

I ja les podeu servir de postres.

34.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas37

Fan goig o no fan goig?

35.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas38

Estaven molt bones, certament.

 

36.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas39

Una copeta de cava, no?

37.
mousse maduixa estofat fruits vermells pas40

Bon profit!

38.I PER BEURE...
mousse maduixa estofat fruits vermells pas41
39.