La pasta de praliné és una barreja d'avellanes torrades i triturades amb sucre i una mica d'oli. Trobareu moltes receptes a la xarxa per fer-la a casa. Aquest praliné el podeu compreu fet que us aguantarà força temps. La podeu utilitzar per a fer tota mena de pastissos, gelats o mousses com aquesta. De fet, es menja directament, que és molt bona i fina de gust.
Unes postres excel·lents... d'aquelles que diríem "de categoria" i que es fa un tres i no res, ja ho veureu. Jo he volgut servir-ho en cassoletes de fang... per donar-li un toc més tradicional, acompanyat d'una neula petita. Si feu servir la nata sense muntar... la part baixa de la mousse us quedarà amb una textura més líquida, són dues textures, el que és molt interessant a aquesta mousse. Però si us voleu assegurar una única textura sòlida (de mousse mousse) us recomano muntar la nata prèviament. Amb altres mousses que incorporen cobertura de xocolata, és aquesta la que, en quallar en fred, ens garanteix la textura no líquida. Per tant, també podeu fer servir la nata líquida i incorporar una mica de cobertura de xocolata, uns 100 g. Acompanyeu aquestes postres amb un vi.
4 clares d'ou
50gr. sucre
150gr. pasta de praliné d'avellana
150gr. nata (líquida o muntada a gustos)
unes neules per decorar
Variants:
- Podeu incorporar cobertura de xocolata negra
- Podeu muntar la nata.
Obrim el praliné.
Després el podrem conservar amb la tapa de plàstic que porta.
Quina textura!
Posem les clares en un bol per muntar.
En un altre, posem el sucre... juntament amb la nata.
El que us comentava abans, podeu utilitzar la nata líquida o muntada, segons sigui la textura que busqueu.
Ara incorporem el praliné.
Quins colors!
Ho barregem bé.
Perfecte.
Ja tenim les clares muntades.
Ho barregem tot amb cura.
Omplirem les cassoletes.
I les deixarem reposar a la nevera.
Abans de servir-les, tirarem un raig de praliné per sobre.
Ho podeu acompanyar d'una neula.
Bon Profit!