La pasta de praliné és una barreja d'avellanes torrades i triturades amb sucre i una mica d'oli. Trobareu moltes receptes a la xarxa per fer-la a casa. Aquest praliné el podeu compreu fet que us aguantarà força temps. La podeu utilitzar per a fer tota mena de pastissos, gelats o mousses com aquesta. De fet, es menja directament, que és molt bona i fina de gust.

Unes postres excel·lents... d'aquelles que diríem "de categoria" i que es fa un tres i no res, ja ho veureu. Jo he volgut servir-ho en cassoletes de fang... per donar-li un toc més tradicional, acompanyat d'una neula petita. Si feu servir la nata sense muntar... la part baixa de la mousse us quedarà amb una textura més líquida, són dues textures, el que és molt interessant a aquesta mousse. Però si us voleu assegurar una única textura sòlida (de mousse mousse) us recomano muntar la nata prèviament. Amb altres mousses que incorporen cobertura de xocolata, és aquesta la que, en quallar en fred, ens garanteix la textura no líquida. Per tant, també podeu fer servir la nata líquida i incorporar una mica de cobertura de xocolata, uns 100 g. Acompanyeu aquestes postres amb un vi.

Ingredients

4 clares d'ou

50gr. sucre

150gr. pasta de praliné d'avellana

150gr. nata (líquida o muntada a gustos)

unes neules per decorar

Variants:

- Podeu incorporar cobertura de xocolata negra

- Podeu muntar la nata.

Preparació
1.
mousse praline davellana pas1

Obrim el praliné.

2.
mousse praline davellana pas2

Després el podrem conservar amb la tapa de plàstic que porta.

3.
mousse praline davellana pas3

Quina textura!

4.
mousse praline davellana pas4

Posem les clares en un bol per muntar.

5.
mousse praline davellana pas5

En un altre, posem el sucre... juntament amb la nata.

6.
mousse praline davellana pas6

El que us comentava abans, podeu utilitzar la nata líquida o muntada, segons sigui la textura que busqueu.

7.
mousse praline davellana pas7

Ara incorporem el praliné.

8.
mousse praline davellana pas9

Quins colors!

9.
mousse praline davellana pas10

Ho barregem bé.

10.
mousse praline davellana pas11

Perfecte.

11.
mousse praline davellana pas12

Ja tenim les clares muntades.

12.
mousse praline davellana pas13

Ho barregem tot amb cura.  

13.
mousse praline davellana pas14

Omplirem les cassoletes.

14.
mousse praline davellana pas15

I les deixarem reposar a la nevera.

15.
mousse praline davellana pas16

Abans de servir-les, tirarem un raig de praliné per sobre.

16.
mousse praline davellana pas17

Ho podeu acompanyar d'una neula.

17.

Bon Profit!