La pasta de praliné és una barreja d'avellanes torrades i triturades amb sucre i una mica d'oli. Trobareu moltes receptes a la xarxa per fer-la a casa. Aquest praliné el podeu compreu fet que us aguantarà força temps. La podeu utilitzar per a fer tota mena de pastissos, gelats o mousses com aquesta. De fet, es menja directament, que és molt bona i fina de gust.
Unes postres excel·lents... d'aquelles que diríem "de categoria" i que es fa un tres i no res, ja ho veureu. Jo he volgut servir-ho en cassoletes de fang... per donar-li un toc més tradicional, acompanyat d'una neula petita. Si feu servir la nata sense muntar... la part baixa de la mousse us quedarà amb una textura més líquida, són dues textures, el que és molt interessant a aquesta mousse. Però si us voleu assegurar una única textura sòlida (de mousse mousse) us recomano muntar la nata prèviament. Amb altres mousses que incorporen cobertura de xocolata, és aquesta la que, en quallar en fred, ens garanteix la textura no líquida. Per tant, també podeu fer servir la nata líquida i incorporar una mica de cobertura de xocolata, uns 100 g. Acompanyeu aquestes postres amb un vi.
4 clares d'ou
50gr. sucre
150gr. pasta de praliné d'avellana
150gr. nata (líquida o muntada a gustos)
unes neules per decorar
Variants:
- Podeu incorporar cobertura de xocolata negra
- Podeu muntar la nata.
![mousse praline davellana pas1 mousse praline davellana pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/93/62/mousse-praline-davellana-pas1.jpeg)
Obrim el praliné.
![mousse praline davellana pas2 mousse praline davellana pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/93/89/mousse-praline-davellana-pas2.jpeg)
Després el podrem conservar amb la tapa de plàstic que porta.
![mousse praline davellana pas3 mousse praline davellana pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/94/16/mousse-praline-davellana-pas3.jpeg)
Quina textura!
![mousse praline davellana pas4 mousse praline davellana pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/94/43/mousse-praline-davellana-pas4.jpeg)
Posem les clares en un bol per muntar.
![mousse praline davellana pas5 mousse praline davellana pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/94/70/mousse-praline-davellana-pas5.jpeg)
En un altre, posem el sucre... juntament amb la nata.
![mousse praline davellana pas6 mousse praline davellana pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/94/97/mousse-praline-davellana-pas6.jpeg)
El que us comentava abans, podeu utilitzar la nata líquida o muntada, segons sigui la textura que busqueu.
![mousse praline davellana pas7 mousse praline davellana pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/95/24/mousse-praline-davellana-pas7.jpeg)
Ara incorporem el praliné.
![mousse praline davellana pas9 mousse praline davellana pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/95/78/mousse-praline-davellana-pas9.jpeg)
Quins colors!
![mousse praline davellana pas10 mousse praline davellana pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/96/05/mousse-praline-davellana-pas10.jpeg)
Ho barregem bé.
![mousse praline davellana pas11 mousse praline davellana pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/96/32/mousse-praline-davellana-pas11.jpeg)
Perfecte.
![mousse praline davellana pas12 mousse praline davellana pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/96/59/mousse-praline-davellana-pas12.jpeg)
Ja tenim les clares muntades.
![mousse praline davellana pas13 mousse praline davellana pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/96/86/mousse-praline-davellana-pas13.jpeg)
Ho barregem tot amb cura.
![mousse praline davellana pas14 mousse praline davellana pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/97/13/mousse-praline-davellana-pas14.jpeg)
Omplirem les cassoletes.
![mousse praline davellana pas15 mousse praline davellana pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/97/40/mousse-praline-davellana-pas15.jpeg)
I les deixarem reposar a la nevera.
![mousse praline davellana pas16 mousse praline davellana pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/97/67/mousse-praline-davellana-pas16.jpeg)
Abans de servir-les, tirarem un raig de praliné per sobre.
![mousse praline davellana pas17 mousse praline davellana pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/97/94/mousse-praline-davellana-pas17.jpeg)
Ho podeu acompanyar d'una neula.
Bon Profit!