Els "muffins" són un tipus de magdalena elaborada que incorporen altres ingredients addicionals. El muffin és un pastís originari de la rebosteria dels Estats Units. De fet, allà acostumen a substituir l'oli d'oliva per mantega. Però jo us mostraré una recepta amb oli, que és més sa. I no només això, aquesta recepta de muffins no porta sucre. Està feta amb edulcorants. Però podeu substituir-lo per sucre directament si voleu.

De fet, i per definició, els "muffins" no han de ser tan dolços com les magdalenes. Veurem també com utilitzar el paper cuisson com a motlle de paper... donant als "muffins" un aspecte més tradicional, casolà i artesà. Abans de coure-la, és recomanable deixar reposar la pasta a la nevera una bona estona. Espero que us agradi. També us recomano la lectura de les "Magdalenes de pastisseria"... que són extraordinàries.

 

Ingredients

250gr. farina fluixa

5 ous

180gr. edulcorant "Dayelet Muffins"

40gr. edulcorant "Dayelet Sucralosa"

50gr. llet

180gr. oli d'oliva

12gr. impulsor (o llevat químic normal)

50gr. nous picades

50gr. cobertura negra "Dayelet Chocolate Negro 50%" ó "Dayelet Chocolate Negro 80%"

un polsim de colorant d'ou

perfum vainilla o llimona

Variants:

Podeu incorporar ametlla granet o en pols

Podeu afegir tota mena de fruits secs

Preparació
1.
muffins nous xocolata pas1

Utilitzaré l'amassadora KitchenAid per a fer aquesta recepta, però ho podeu fer a mà perfectament. Només necessitareu una varilla per barrejar-ho tot plegat. Primer comencem pels ous.

2.
muffins nous xocolata pas2

Com us deia, utilitzarè un edulcorant especial per muffins.

3.
muffins nous xocolata pas3

El barregem amb els ous.

4.
muffins nous xocolata pas4

Incorporem la llet.

5.
muffins nous xocolata pas5

I l'oli... que si és d'oliva millor.

6.
muffins nous xocolata pas6

Jo li afegiré unes gotes d'essència de llimona (de venda en herbolaris), però podeu afegir essència de vainilla també, el que més us agradi.

7.
muffins nous xocolata pas7

Ara pesem la farina...

8.
muffins nous xocolata pas8

... juntament amb l'impulsor químic. Podeu utilitzar el llevat químic Royal de tota la vida.

9.
muffins nous xocolata pas9

Ara, piqueu les nous, però no massa. A mi m'agrada trobar-me trossets de nou.

10.
muffins nous xocolata pas10

Incorporem també la xocolata.

11.
muffins nous xocolata pas11

Aquestes gotes de cobertura negre no tenen sucre.

12.
muffins nous xocolata pas12

Les barregem amb les nous i ho piquem tot junt.

13.
muffins nous xocolata pas13

Posem a barrejar els primers ingredients... amb una varilla... i hi tirem un polsim de colorant d'ou. Aquest colorant no és imprescindible però li aportarà un agradable color al muffin. Us recordo que no és un muffin de xocolata... si no amb trossets de xocolata.

14.
muffins nous xocolata pas15

... incorporem la farina amb l'impulsor... (compte que no s'escampi tot)...

15.
muffins nous xocolata pas16

... i a continuació les nous amb la xocolata.

16.
muffins nous xocolata pas17

I ho deixem barrejar bé durant uns minutets (8-10).

17.
muffins nous xocolata pas18

Ja sembla que està ben barrejat.

18.
muffins nous xocolata pas19

Ara, ho dipositem tot en un bol... i ho reservem a la nevera una estona. Durant aquest temps, podem anar preparant els motlles.

19.
muffins nous xocolata pas20

Avui, d'una banda, utilitzaré també els mateixos motlles que utilitzo pels flams.

20.
muffins nous xocolata pas21

Agafarem un tros de paper cuisson...

21.
muffins nous xocolata pas22

... i el repartim bé dins del motlle...

22.
muffins nous xocolata pas23

Si sobra massa paper retalleu-lo una mica, però queda també maco que es vegi.

23.
muffins nous xocolata pas24

Ara, introduïu un altre motlle dins del motlle que hem folrat amb paper...

24.
muffins nous xocolata pas25

... i apretem amb força.

25.
muffins nous xocolata pas26

D'aquesta manera el paper s'adaptarà perfectament al motlle.

26.
muffins nous xocolata pas27

Els anem fent tots, amb cura.

27.
muffins nous xocolata pas28

Per veure la diferència, també en faré algunes sobre un motlle tradicional de magdalena.

28.
muffins nous xocolata pas29

Ara, posem el forn a escalfar... a uns 200 graus. Preparem una mànega pastissera... i l'omplim amb la pasta de muffins.

29.
muffins nous xocolata pas30

Feu un tall important, que la boca sigui ample, ja que tenim trossets.

30.
muffins nous xocolata pas31

Aneu farcint tots els motlles...

31.
muffins nous xocolata pas32

... fins 3/4 parts... no cal arribar fins dalt.

32.
muffins nous xocolata pas33

Les posarem a coure, entre 25-30 minuts a 200 graus. La safata al mig del forn.

33.
muffins nous xocolata pas34

Passat aquest temps, si voleu, punxeu un muffin amb una palet per veure si l'interior és cuit.

34.
muffins nous xocolata pas35

Ja són cuits. Veureu com surten amb facilitat.

35.
muffins nous xocolata pas36

Deixeu-los refredar a temperatura ambient.

36.
muffins nous xocolata pas37

Anem a comprovar que tal està per dins.

37.
muffins nous xocolata pas38

Fa molt bona oloreta.

38.
muffins nous xocolata pas39

Està ben cuit.

39.
muffins nous xocolata pas40

Us quedaran mig botoruts... però és la gràcia de fer-los així.

40.
muffins nous xocolata pas41

Amb els motlles de magdalena queden mes presentables... no tan rústics, però més macos.

41.
muffins nous xocolata pas42

N'obrim un d'aquests.

42.
muffins nous xocolata pas43

El tallem.

43.
muffins nous xocolata pas44

Són bons igual, clar.

44.
muffins nous xocolata pas45

Si voleu, podeu servir-los a taula amb un polsim de cacau en pols.

45.
muffins nous xocolata pas46

Així.

46.
muffins nous xocolata pas47

Així queda més presentable.

47.
muffins nous xocolata pas48

Doncs aquí teniu els muffins.

48.
muffins nous xocolata pas49

Bon Profit!