Els "muffins" són un tipus de magdalena elaborada que incorporen altres ingredients addicionals. El muffin és un pastís originari de la rebosteria dels Estats Units. De fet, allà acostumen a substituir l'oli d'oliva per mantega. Però jo us mostraré una recepta amb oli, que és més sa. I no només això, aquesta recepta de muffins no porta sucre. Està feta amb edulcorants. Però podeu substituir-lo per sucre directament si voleu.
De fet, i per definició, els "muffins" no han de ser tan dolços com les magdalenes. Veurem també com utilitzar el paper cuisson com a motlle de paper... donant als "muffins" un aspecte més tradicional, casolà i artesà. Abans de coure-la, és recomanable deixar reposar la pasta a la nevera una bona estona. Espero que us agradi. També us recomano la lectura de les "Magdalenes de pastisseria"... que són extraordinàries.
250gr. farina fluixa
5 ous
180gr. edulcorant "Dayelet Muffins"
40gr. edulcorant "Dayelet Sucralosa"
50gr. llet
180gr. oli d'oliva
12gr. impulsor (o llevat químic normal)
50gr. nous picades
50gr. cobertura negra "Dayelet Chocolate Negro 50%" ó "Dayelet Chocolate Negro 80%"
un polsim de colorant d'ou
perfum vainilla o llimona
Variants:
Podeu incorporar ametlla granet o en pols
Podeu afegir tota mena de fruits secs
Utilitzaré l'amassadora KitchenAid per a fer aquesta recepta, però ho podeu fer a mà perfectament. Només necessitareu una varilla per barrejar-ho tot plegat. Primer comencem pels ous.
Com us deia, utilitzarè un edulcorant especial per muffins.
El barregem amb els ous.
Incorporem la llet.
I l'oli... que si és d'oliva millor.
Jo li afegiré unes gotes d'essència de llimona (de venda en herbolaris), però podeu afegir essència de vainilla també, el que més us agradi.
Ara pesem la farina...
... juntament amb l'impulsor químic. Podeu utilitzar el llevat químic Royal de tota la vida.
Ara, piqueu les nous, però no massa. A mi m'agrada trobar-me trossets de nou.
Incorporem també la xocolata.
Aquestes gotes de cobertura negre no tenen sucre.
Les barregem amb les nous i ho piquem tot junt.
Posem a barrejar els primers ingredients... amb una varilla... i hi tirem un polsim de colorant d'ou. Aquest colorant no és imprescindible però li aportarà un agradable color al muffin. Us recordo que no és un muffin de xocolata... si no amb trossets de xocolata.
... incorporem la farina amb l'impulsor... (compte que no s'escampi tot)...
... i a continuació les nous amb la xocolata.
I ho deixem barrejar bé durant uns minutets (8-10).
Ja sembla que està ben barrejat.
Ara, ho dipositem tot en un bol... i ho reservem a la nevera una estona. Durant aquest temps, podem anar preparant els motlles.
Avui, d'una banda, utilitzaré també els mateixos motlles que utilitzo pels flams.
Agafarem un tros de paper cuisson...
... i el repartim bé dins del motlle...
Si sobra massa paper retalleu-lo una mica, però queda també maco que es vegi.
Ara, introduïu un altre motlle dins del motlle que hem folrat amb paper...
... i apretem amb força.
D'aquesta manera el paper s'adaptarà perfectament al motlle.
Els anem fent tots, amb cura.
Per veure la diferència, també en faré algunes sobre un motlle tradicional de magdalena.
Ara, posem el forn a escalfar... a uns 200 graus. Preparem una mànega pastissera... i l'omplim amb la pasta de muffins.
Feu un tall important, que la boca sigui ample, ja que tenim trossets.
Aneu farcint tots els motlles...
... fins 3/4 parts... no cal arribar fins dalt.
Les posarem a coure, entre 25-30 minuts a 200 graus. La safata al mig del forn.
Passat aquest temps, si voleu, punxeu un muffin amb una palet per veure si l'interior és cuit.
Ja són cuits. Veureu com surten amb facilitat.
Deixeu-los refredar a temperatura ambient.
Anem a comprovar que tal està per dins.
Fa molt bona oloreta.
Està ben cuit.
Us quedaran mig botoruts... però és la gràcia de fer-los així.
Amb els motlles de magdalena queden mes presentables... no tan rústics, però més macos.
N'obrim un d'aquests.
El tallem.
Són bons igual, clar.
Si voleu, podeu servir-los a taula amb un polsim de cacau en pols.
Així.
Així queda més presentable.
Doncs aquí teniu els muffins.
Bon Profit!