Avui us portem un entrant ple de sabor que us farà llepar els dits! Musclos tipus Bouchot (o també anomenat dàtil per la seva mida) amb cloïsses, servit amb una salseta de vi meravellosa, molt fàcil i ràpida de fer. El Musclo de Bouchot, és petit i molt ple, menys salat que el musclo de Galícia. Us encantarà!

Ben segur que repetireu!

Ingredients

500 g de cloïsses fresques

500 g de musclos tipus "Bouchot" o "dàtil" 

3 grans d'all tallats en làmines

1 copa de vi blanc

2 tomàquets ratllats

1 culleradeta de pebre vermell

2 fulles de llorer

1 cullerada de farina

un polsim de sal

un polsim de sucre

1 llimona

oli d'oliva

julivert fresc

Variants:

- Podeu fer-ho amb tota mena de cloïsses (de platja, escopinyes, gallega, etc) així com tot tipus de musclos.

Preparació
1.

Aquesta combinació de mar us encantarà! Com veieu, el musclo es petit i d'aquesta garanteix una harmonia amb la cloïssa.

2.

Submergiu en aigua amb abundant sal (50g) els musclos i les cloïsses durant almenys 30 minuts (si son un parell d'hores millor). D'aquesta manera deixaran anar tota la sorra.

3.

Mentrestant, prepareu la resta d'ingredients.

4.

Ratlleu els tomàquets.

5.

Afegiu el pebre vermell als tomàquets, amb un polsim de sal i un altre de sucre.

6.

Trinxeu el julivert i talleu l'all a làmines.

7.

En una paella gran, poseu un raig d'oli d'oliva i daureu els alls. Afegiu-hi també les fulles de llorer.

8.

Seguidament, aboqueu-hi el tomàquet. Compte! la reacció pot provocar esquitxades i us podeu cremar.

9.

Deixeu coure el tomàquet un parell de minuts i a continuació afegiu-hi una cullerada de farina per poder lligar la salsa.

10.

Deixeu que la farina es faci juntament amb el tomàquet, dos o tres minuts més i afegiu-hi el julivert.

11.

Seguidament, la copa de vi blanc, el que més us agradi.

12.

I ho remeneu tot plegat.

13.

Aprofiteu per tallar una llimona amb una mica de gràcia. Una meitat la servirem amb el plat.

14.

I l'altra meitat dins la paella. Exprimiu el suc i deixeu la llimona dins.

15.

A foc baix, deixeu reduir aquesta salsa uns 10 minuts, fins que l'alcohol s'evapori i comenci a lligar. No cal afegir més sal de la que incorporen les cloïsses i els musclos.

16.

Tapeu-ho.

17.

Mentrestant, netegeu de nou els mol·luscs, per retirar l'excés de sal i tota la sorra que hagin deixat anar.

18.

I cap a dins.

19.

Tapeu de nou la paella i espereu entre 5-8 minuts.

20.

Fins que estiguin tots oberts.

21.

I directament, cap a taula.

22.

No oblideu que la salsa sempre queda a sota de tot. 

23.

Utilitzeu les mateixes closques per recollir la salseta i gaudir d'aquest fabulós plat. Bon Profit!