Quan parlem de musclos, tots tenim al cap els excel·lents musclos del Delta de l'Ebre, els de roca o, naturalment, els de Galícia o d'altres zones del nord. Però no tothom coneix els musclos de Normandia, també anomenats «musclos dàtil» per la seva mida. Ja sabem que els francesos són una mica especials, i en consumir aquest marisc també. Diuen que si li treus a un francès els musclos i les patates fregides no és ningú. Doncs resulta que no toleren els musclos superiors a 5 centímetres de longitud. Una mica els entenc. A mi m'agraden grans i petits però, sincerament, de vegades et trobes algun musclo tan gran que ja fa cosa menjar-se'l, eh? Se t'omple tota la boca d'aquella mala bèstia... i és com una mica desagradable.
1 kg de musclos de Normandia
Un raig d'oli d'oliva verge extra
1 llimona
Sal
Els rentem bé, primer.
Veieu quina mida més petitona?
Tirem un raig d'oli en una paella ben calenta.
Els aboquem... amb un polsim de sal.
Ho tapem uns instants i ho sacsegem una mica.
Serviu-los ben calentons.
Petitons, però saborosos. No saben res, aquests francesos. Bon Profit!