Quan parlem de musclos, tots tenim al cap els excel·lents musclos del Delta de l'Ebre, els de roca o, naturalment, els de Galícia o d'altres zones del nord. Però no tothom coneix els musclos de Normandia, també anomenats «musclos dàtil» per la seva mida. Ja sabem que els francesos són una mica especials, i en consumir aquest marisc també. Diuen que si li treus a un francès els musclos i les patates fregides no és ningú. Doncs resulta que no toleren els musclos superiors a 5 centímetres de longitud. Una mica els entenc. A mi m'agraden grans i petits però, sincerament, de vegades et trobes algun musclo tan gran que ja fa cosa menjar-se'l, eh? Se t'omple tota la boca d'aquella mala bèstia... i és com una mica desagradable.
1 kg de musclos de Normandia
Un raig d'oli d'oliva verge extra
1 llimona
Sal
![musclos normandia planxa pas1 musclos normandia planxa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/43/42/musclos-normandia-planxa-pas1.jpeg)
Els rentem bé, primer.
![musclos normandia planxa pas2 musclos normandia planxa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/44/35/musclos-normandia-planxa-pas2.jpeg)
Veieu quina mida més petitona?
![musclos normandia planxa pas3 musclos normandia planxa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/45/10/musclos-normandia-planxa-pas3.jpeg)
Tirem un raig d'oli en una paella ben calenta.
![musclos normandia planxa pas4 musclos normandia planxa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/45/55/musclos-normandia-planxa-pas4.jpeg)
Els aboquem... amb un polsim de sal.
![musclos normandia planxa pas5 musclos normandia planxa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/46/18/musclos-normandia-planxa-pas5.jpeg)
Ho tapem uns instants i ho sacsegem una mica.
![musclos normandia planxa pas7 musclos normandia planxa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/47/11/musclos-normandia-planxa-pas7.jpeg)
Serviu-los ben calentons.
![musclos normandia planxa pas8 musclos normandia planxa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/47/53/musclos-normandia-planxa-pas8.jpeg)
Petitons, però saborosos. No saben res, aquests francesos. Bon Profit!