Quan parlem de musclos, tots tenim al cap els excel·lents musclos del Delta de l'Ebre, els de roca o, naturalment, els de Galícia o d'altres zones del nord. Però no tothom coneix els musclos de Normandia, també anomenats «musclos dàtil» per la seva mida. Ja sabem que els francesos són una mica especials, i en consumir aquest marisc també. Diuen que si li treus a un francès els musclos i les patates fregides no és ningú. Doncs resulta que no toleren els musclos superiors a 5 centímetres de longitud. Una mica els entenc. A mi m'agraden grans i petits però, sincerament, de vegades et trobes algun musclo tan gran que ja fa cosa menjar-se'l, eh? Se t'omple tota la boca d'aquella mala bèstia... i és com una mica desagradable.

Ingredients

1 kg de musclos de Normandia  

Un raig d'oli d'oliva verge extra

1 llimona

Sal

Preparació
1.
musclos normandia planxa pas1

Els rentem bé, primer.

2.
musclos normandia planxa pas2

Veieu quina mida més petitona?

3.
musclos normandia planxa pas3

Tirem un raig d'oli en una paella ben calenta.

4.
musclos normandia planxa pas4

Els aboquem... amb un polsim de sal.

5.
musclos normandia planxa pas5

Ho tapem uns instants i ho sacsegem una mica.

6.
musclos normandia planxa pas7

Serviu-los ben calentons.

7.
musclos normandia planxa pas8

Petitons, però saborosos. No saben res, aquests francesos. Bon Profit!