A l'estiu... és temporada de bons musclos. Els musclos és un tema a part també. No tots els musclos són bons. La recepta dels musclos al vapor és una ximpleria, però l'he posada per aquelles parelles de "principiants" a la cuina que sempre tenen dubtes a l'hora de fer aquests plats tan senzills. Almenys, jo els tenia. Els musclos han de ser molt frescos... i han d'estar tots vius. Si trobeu algun amb la closca trencada o que estigui una mica obert... llenceu-lo per què és molt probable que estigui dolent. A mi m'agrada netejar-los una mica d'algues prèviament. Si en trobeu de bons i gustosos... és una exquisidesa de plat. També us recomano la lectura de la recepta "Musclos de Normandia a la planxa".
1 kg de musclos de roca frescos
3 fulles de llorer
el suc d'una llimona
un raig de vi blanc
un raig d'aigua
En una olla fonda, posar tots els musclos nets, el llorer i el suc de llimona. Afegir un ditet d'aigua per evitar que es cremi i un raig de vi blanc.
S'han de coure al vapor durant 10 minuts a foc mitjà-baix. Fins que siguin tots oberts, vaja.
Servir ben calents, acabats de fer, ja que els musclos freds no valen res.
Ummm...
Bon Profit!