En altres ocasions, hem vist com preparar altres tipus de cranc amb alguna allada o similar. Avui m'agradaria mostrar-vos l'elaboració més senzilla que li podeu donar a les nècores que és cuites en sal i llorer. No cal dir que és molt recomanable que les nècores siguin vives, almenys en el moment de comprar-les. A Catalunya no hi ha massa tradició de menjar nècores, sincerament, però ens agraden igual que a la resta! Prepareu-vos per gaudir d'un dels fruits més exquisits de les nostres costes. Això sí, molta paciència per anar xuclant cada petita peça d'aquest simpàtic crustaci.
nècores
aigua
llorer
sal
Variants:
- Les podeu servir amb una allada

Compte amb les nècores que si són vives us poden deixar anar una bona pessigada.

Renteu-les a sota de l'aixeta.

Si les teníeu a la nevera l'aigua les revitalitzarà temporalment.

Les autèntiques nècores gallegues tenen una mida superior a aquestes i són dels millors mariscs que podeu trobar. Tots sabeu que Galícia és terra d'excel·lent marisc.

Ara les hem de coure. Si les nècores són vives les posarem dins l'aigua en fred, amb una mica de llorer...

i abundant sal. Si les nècores són mortes les posarem quan l'aigua arrenqui el bull.

Apa, cap a dins!

Amb l'aigua freda podreu observar lentament el canvi de color que experimenten en ser cuites.

Agafen una tonalitat vermellosa.

Espereu que arrenqui el bull.

Les haureu de coure durant uns 5-6 minuts a foc fort.

Passat aquest temps, retireu les nècores.

Podeu refredar-les en aigua i gel per parar la cocció o deixar que es refredin soles.

Les podeu servir calentes o fredes, senceres o preparades.

Veiem com preparar-les? primer retirarem aquesta mena de triangle que tenen les nècores, vaja, la cloaca. Si aquesta clapa és petita i amb forma de rectangle significarà que és un mascle.

Si la clapa és més gran i arrodonida, significarà que és una femella, a banda de si dur corall o no. El corall és comestible i de bon sabor. Diuen que les nècores femelles són sempre més saboroses que els mascles.

A continuació retirarem la closca superior aplicant una mica de força.

Les parts toves de l'interior de la closca també són comestibles.

Les membranes laterals són comestibles però no són massa bones. Jo recomano treure-les.

I finalment, partirem la nècora per la meitat. Tota el que ens queda s'ha de xuclar i escurar.

Les podeu preparar unes hores abans de ser consumides i reservar a la nevera.

I a passar-hi una bona estona, eh? a menjar sense presses ni criatures al voltant, jeje.

Un bon vinet fresc, que no falti.

Bon profit!