La veritat és que vaig proposar de fer receptes senzilles i gens sofisticades... i a la pràctica s'està demostrant tot el contrari. Ho sento. Però en el fons no són tant complicades aquestes receptes... encara que si que porten una mica de feina. Són unes postres contundents... d'aquelles on recomano no dinar massa massa... i deixar lloc per les postres. Com veureu, no estic descobrint res de nou combinant la crema anglesa amb el gelat de xocolata, però el toc cruixent d'una coca de llardons (sempre sublim) fa que sigui un d'aquells plats que, si te'l trobes en una carta d'un restaurant, el vulguis tastar.
nius i mini-coques de llardons
crema anglesa i crema anglesa al cacau
gelat de llet de xocolata La Fageda
boletes i/o trossets de xocolata
fulles de menta
Primerament haurem de preparar els nius i les mini-coques de llardons. Ja vam veure amb anterioritat com preparar les coques de llardons, però tot i així us recordaré el procés. Picarem uns 100gr. de llardons.
Que quedin ben finets.
Com ja vam comentar l'altre vegada, si no voleu fer el full (i menys a l'estiu que és més complicat) us recomano comprar unes tires de full a La Sirena.
Amb tres tires en tindrem de sobra. De fet podrem fer una petita coca de llardons per berenar i tot.
Ara és qüestió d'estirar el full amb un corró, fins deixar-ho ben finet. Utilitzeu farina per evitar que s'enganxi al marbre o taulell.
Primer farem els nius amb un tallant rodó.
... i així s'enganxarà el sucre que tirem per sobre.
He utilitzat uns motlles de magdalena, però podeu fer-los com vulgueu.
Aquí el que interessa és fer un niu per a col.locar la bola de gelat a posteriori. Punxarem una mica pel full.
Perfecte.
Per fer les mini-coques utilitzarem un tallant amb forma d'elipsi o un rodó i una mica de traça.
Marcarem els laterals amb una cullera mateix.
Les posarem en una safata pel forn... sobre un paper cuisson. Les pintarem amb ou batut... uns pinyonets i una mica de sucre per sobre.
Amb els nius farem una mica el mateix, uns pinyonets, ou batut i sucre.
Ara ja dependrà de la vostra imaginació, però podeu fer unes boletes de full... unes tires, etc... i això ens servirà per a decorar el plat. Ja només ens queda enfornar-ho a 220º, uns 12-14 minuts.
Mentre, prepararem la crema anglesa tradicional...
... i la versió amb cacau. Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Crema anglesa". Les posarem a refredar a la nevera.
Ja tenim els nius cuits...
Per sota han quedat molt ben cuites també.
Ja tenim les coques i les cremes angleses... i per tant, ja podrem muntar el plat.
Amb cobertura de xocolata podeu fer formes i figures per a decorar.
Feu un cornet de paper. L'omplirem de crema anglesa al cacau i ens servirà per a dibuixar el plat.
Unes boletes de xocolata. Jo les he comprat en un super.
Necessitarem un escuradents o similar, ara veureu perqué.
Anem a muntar el plat, que són dos minuts. Fem una base de crema anglesa normal.
Traiem el nostre excel·lent gelat La Fageda del congelador.
Omplim el cornet amb crema anglesa al cacau.
Fem un dibuix, més o menys, maco.
Ara, amb l'escuradents... ho estirem cap a l'exterior del plat, procurant que els talls siguin equidistants.
Perfecte perfecte... no sempre surt, però no importa massa. La resta d'ingredients poden cobrir imperfeccions que després no es veuran.
Escalfeu amb aigua calenta l'eina de fer boles... i us anirà molt millor.
Col·loquem un niu de coca de llardons enmig del plat.
A sobre hi plantem la bola de gelat.
I finalment, ho acabem de decorar amb les boletes de xocolata... la fulla de menta i una mini-coca de llardons que diu "cómeme!".
Doncs aquí ho teniu.
Quan ens demanen per un plat així en un restaurant?... una fortuna, oi?
Gaudiu-lo doncs. Unes postre bones que captiven a tothom pels seus ingredients.
He fet una versió reduïda pels nens també.
I un altre versió en un plat més gran... i decoració una mica diferent.
La mini-coca sucada a la crema anglesa està de "muerte", nanos.
I gaudiu d'aquest gelat que culmina un plat agradable al paladar... i a la vista. Bon Profit!