La veritat és que vaig proposar de fer receptes senzilles i gens sofisticades... i a la pràctica s'està demostrant tot el contrari. Ho sento. Però en el fons no són tant complicades aquestes receptes... encara que si que porten una mica de feina. Són unes postres contundents... d'aquelles on recomano no dinar massa massa... i deixar lloc per les postres. Com veureu, no estic descobrint res de nou combinant la crema anglesa amb el gelat de xocolata, però el toc cruixent d'una coca de llardons (sempre sublim) fa que sigui un d'aquells plats que, si te'l trobes en una carta d'un restaurant, el vulguis tastar.

Ingredients

nius i mini-coques de llardons  

crema anglesa i crema anglesa al cacau

gelat de llet de xocolata La Fageda  

boletes i/o trossets de xocolata  

fulles de menta

Preparació
1.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas1

Primerament haurem de preparar els nius i les mini-coques de llardons. Ja vam veure amb anterioritat com preparar les coques de llardons, però tot i així us recordaré el procés. Picarem uns 100gr. de llardons.

 

2.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas2

Que quedin ben finets.

3.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas3

Com ja vam comentar l'altre vegada, si no voleu fer el full (i menys a l'estiu que és més complicat) us recomano comprar unes tires de full a La Sirena.

4.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas4

Amb tres tires en tindrem de sobra. De fet podrem fer una petita coca de llardons per berenar i tot.

5.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas5
6.
7.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas7

Ara és qüestió d'estirar el full amb un corró, fins deixar-ho ben finet. Utilitzeu farina per evitar que s'enganxi al marbre o taulell.

8.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas8

Primer farem els nius amb un tallant rodó.

9.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas10

... i així s'enganxarà el sucre que tirem per sobre.

10.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas11

He utilitzat uns motlles de magdalena, però podeu fer-los com vulgueu.

11.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas12

Aquí el que interessa és fer un niu per a col.locar la bola de gelat a posteriori. Punxarem una mica pel full.

12.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas13

Perfecte.

13.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas14

Per fer les mini-coques utilitzarem un tallant amb forma d'elipsi o un rodó i una mica de traça.

14.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas15

Marcarem els laterals amb una cullera mateix.

15.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas16

Les posarem en una safata pel forn... sobre un paper cuisson. Les pintarem amb ou batut... uns pinyonets i una mica de sucre per sobre.

16.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas17

Amb els nius farem una mica el mateix, uns pinyonets, ou batut i sucre.

17.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas18

Ara ja dependrà de la vostra imaginació, però podeu fer unes boletes de full... unes tires, etc... i això ens servirà per a decorar el plat. Ja només ens queda enfornar-ho a 220º, uns 12-14 minuts.

18.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas19

Mentre, prepararem la crema anglesa tradicional...

19.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas20

... i la versió amb cacau. Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Crema anglesa". Les posarem a refredar a la nevera.

20.

Ja tenim els nius cuits...

21.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas23

Per sota han quedat molt ben cuites també.

22.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas24

Ja tenim les coques i les cremes angleses... i per tant, ja podrem muntar el plat.

23.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas25

Amb cobertura de xocolata podeu fer formes i figures per a decorar. 

24.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas26

Feu un cornet de paper. L'omplirem de crema anglesa al cacau i ens servirà per a dibuixar el plat.

25.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas27

Unes boletes de xocolata. Jo les he comprat en un super.

26.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas28

Necessitarem un escuradents o similar, ara veureu perqué.

27.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas29

Anem a muntar el plat, que són dos minuts. Fem una base de crema anglesa normal.

28.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas30

Traiem el nostre excel·lent gelat La Fageda del congelador.

29.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas31

Omplim el cornet amb crema anglesa al cacau.

30.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas32

Fem un dibuix, més o menys, maco.

31.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas33

Ara, amb l'escuradents... ho estirem cap a l'exterior del plat, procurant que els talls siguin equidistants.

32.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas34

Perfecte perfecte... no sempre surt, però no importa massa. La resta d'ingredients poden cobrir imperfeccions que després no es veuran.

33.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas36

Escalfeu amb aigua calenta l'eina de fer boles... i us anirà molt millor.

34.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas37

Col·loquem un niu de coca de llardons enmig del plat.

35.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas38

A sobre hi plantem la bola de gelat.

36.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas39

I finalment, ho acabem de decorar amb les boletes de xocolata... la fulla de menta i una mini-coca de llardons que diu "cómeme!".

37.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas40

Doncs aquí ho teniu.

38.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas41

Quan ens demanen per un plat així en un restaurant?... una fortuna, oi?

39.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas42

Gaudiu-lo doncs. Unes postre bones que captiven a tothom pels seus ingredients.

40.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas43

He fet una versió reduïda pels nens també.

41.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas44

I un altre versió en un plat més gran... i decoració una mica diferent.

42.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas45

La mini-coca sucada a la crema anglesa està de "muerte", nanos.

43.
niu coca llardons gelat llet xocolata trossets xocolata fageda sobre dues cremes angleses pas46

I gaudiu d'aquest gelat que culmina un plat agradable al paladar... i a la vista. Bon Profit!