Aquest oli el podeu utilitzar per posar a la pizza, per amanir una carn o un peix, o també un plat de pasta...però, a més a més, jo l'utilitzo per fer les patates braves. Us pot passar que poseu uns quants bitxos i no s'aprecia el picant en el menjar. En canvi, d'altres vegades, usant una tercera part, us picarà d'allò més. Per tant, el nivell de picant dependrà del tipus de bitxo emprat i del temps que porti sec.

És qüestió d'anar provant diferents picants... i si us pica molt... sempre ho podeu rebaixar amb més oli. Espero que us agradi.

Ingredients

500ml d'oli d'oliva de qualitat

10 bitxos petits ("guindilla cayena")

3 fulles de llorer

1 rama de romaní fresc

1 rama de farigola fresca

1 cullerada mitjana de pebre vermell dolç

  

Variants:

- Podeu afegir romaní i farigola  

- Podeu afegir boles de pebre negre

- Es pot posar un all pelat mentre s'escalfa l'oli i retirar-lo després

Preparació
1.
oli picant pas1

Preparem els ingredients.

2.
oli picant pas2

El pebre vermell és opcional. Potser dolç o picant.

3.
oli picant pas3

Si no en teniu de farigola i romaní frescos... en podeu posar de sec.

4.
oli picant pas5

Lo ideal és que arribi a uns 40º graus. En aquest punt, apagar el foc.

5.
oli picant pas6

Ara, hi introduïm les fulles de llorer...

6.
oli picant pas7

... els bitxos...

7.
oli picant pas8

... jo en poso de dos tipus... que m'agrada.

8.
9.
oli picant pas10

Ja gairebé ho tenim tot.

10.
oli picant pas11

Només ens queda la cullerada de pebre vermell, en aquest cas, "De la Vera".

11.
oli picant pas12

Ho remenem bé....

12.
oli picant pas13
13.
oli picant pas14

Ja està. Ara l'hem de deixar reposar fins que es refredi completament.

14.
oli picant pas15

Un cop fred, el podeu guardar dins un recipient hermètic, ben net i ben sec.

15.
oli picant pas16

Aquest oli es conserva a temperatura ambient, en un lloc fresc i sec.

16.
oli picant pas17

Notareu que amb el pas del temps agafa més gust i matisos, i es torna més picant. Per tant, passat un o dos mesos aquest oli guanyarà molt. Si quan ho proveu pica massa pel vostre gust, sempre podeu afegir una mica més d'oli i suavitzar-lo. En cas de no disposar de termòmetre, també es pot fer a ull... o en fred directament, introduint tots els ingredients en una ampolla o pot amb tapa hermètica i deixar reposar en un lloc resguardat de la llum directa i dels canvis de temperatura, durant un mínim d'un mes, però millor dos o tres.

17.
oli picant pas18

Bon profit!