Aquest oli el podeu utilitzar per posar a la pizza, per amanir una carn o un peix, o també un plat de pasta...però, a més a més, jo l'utilitzo per fer les patates braves. Us pot passar que poseu uns quants bitxos i no s'aprecia el picant en el menjar. En canvi, d'altres vegades, usant una tercera part, us picarà d'allò més. Per tant, el nivell de picant dependrà del tipus de bitxo emprat i del temps que porti sec.

És qüestió d'anar provant diferents picants... i si us pica molt... sempre ho podeu rebaixar amb més oli. Espero que us agradi.

Ingredients

500ml d'oli d'oliva de qualitat

10 bitxos petits ("guindilla cayena")

3 fulles de llorer

1 rama de romaní fresc

1 rama de farigola fresca

1 cullerada mitjana de pebre vermell dolç

  

Variants:

- Podeu afegir romaní i farigola  

- Podeu afegir boles de pebre negre

- Es pot posar un all pelat mentre s'escalfa l'oli i retirar-lo després

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

El pebre vermell és opcional. Potser dolç o picant.

3.

Si no en teniu de farigola i romaní frescos... en podeu posar de sec.

4.

Lo ideal és que arribi a uns 40º graus. En aquest punt, apagar el foc.

5.

Ara, hi introduïm les fulles de llorer...

6.

... els bitxos...

7.

... jo en poso de dos tipus... que m'agrada.

8.
9.

Ja gairebé ho tenim tot.

10.

Només ens queda la cullerada de pebre vermell, en aquest cas, "De la Vera".

11.

Ho remenem bé....

12.
13.

Ja està. Ara l'hem de deixar reposar fins que es refredi completament.

14.

Un cop fred, el podeu guardar dins un recipient hermètic, ben net i ben sec.

15.

Aquest oli es conserva a temperatura ambient, en un lloc fresc i sec.

16.

Notareu que amb el pas del temps agafa més gust i matisos, i es torna més picant. Per tant, passat un o dos mesos aquest oli guanyarà molt. Si quan ho proveu pica massa pel vostre gust, sempre podeu afegir una mica més d'oli i suavitzar-lo. En cas de no disposar de termòmetre, també es pot fer a ull... o en fred directament, introduint tots els ingredients en una ampolla o pot amb tapa hermètica i deixar reposar en un lloc resguardat de la llum directa i dels canvis de temperatura, durant un mínim d'un mes, però millor dos o tres.

17.

Bon profit!