Avui veurem com aromatitzar un oli amb vainilla, una preparació molt adient per a tot tipus d'amanides. Us proposo utilitzar un oli d'oliva molt suau, fins i tot us anirà bé un oli de girasol. No volem que el gust de l'oli tingui massa protagonisme pel que fa a la intensitat de sabor i buscarem el predomini de la vainilla. En realitat, jo no sóc massa de vainilla però aquest oli és formidable, i ben combinat resulta un gran recurs. Tasteu-lo que us encantarà!
200 g d'oli d'oliva suau
1 beina de vainilla
![oli suau vainilla pas1 oli suau vainilla pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/04/94/14/oli-suau-vainilla-pas1.jpeg)
Poseu l'oli en un cassó...
![oli suau vainilla pas2 oli suau vainilla pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/04/95/55/oli-suau-vainilla-pas2.jpeg)
amb la beina de vainilla.
![oli suau vainilla pas3 oli suau vainilla pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/04/96/84/oli-suau-vainilla-pas3.jpeg)
Per aconseguir que la beina de vainilla deixi anar el seu gust i aroma podeu obrir-la longitudinalment amb un ganivet i a continuació partir-la per la meitat.
![oli suau vainilla pas4 oli suau vainilla pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/04/98/25/oli-suau-vainilla-pas4.jpeg)
Escalfeu-lo procurant que no superi els 60-70 graus centígrads. Eviteu que bulli.
![oli suau vainilla pas5 oli suau vainilla pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/04/99/66/oli-suau-vainilla-pas5.jpeg)
Un cop calent, remeneu una estona l'oli amb la vainilla i deixeu-lo refredar. Com passa amb l'aromatització de tots els olis, és convenient deixar passar un parell de setmanes abans d'utilitzar-lo per aconseguir un bon resultat.
![oli suau vainilla pas6 oli suau vainilla pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/05/01/28/oli-suau-vainilla-pas6.jpeg)
A partir de llavors, ja podreu amanir les vostres preparacions amb aquest gustós i interessant oli.
![oli suau vainilla pas7 oli suau vainilla pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/05/02/15/oli-suau-vainilla-pas7.jpeg)
Bon profit!