Avui veurem com aromatitzar un oli amb vainilla, una preparació molt adient per a tot tipus d'amanides. Us proposo utilitzar un oli d'oliva molt suau, fins i tot us anirà bé un oli de girasol. No volem que el gust de l'oli tingui massa protagonisme pel que fa a la intensitat de sabor i buscarem el predomini de la vainilla. En realitat, jo no sóc massa de vainilla però aquest oli és formidable, i ben combinat resulta un gran recurs. Tasteu-lo que us encantarà!
200 g d'oli d'oliva suau
1 beina de vainilla
Poseu l'oli en un cassó...
amb la beina de vainilla.
Per aconseguir que la beina de vainilla deixi anar el seu gust i aroma podeu obrir-la longitudinalment amb un ganivet i a continuació partir-la per la meitat.
Escalfeu-lo procurant que no superi els 60-70 graus centígrads. Eviteu que bulli.
Un cop calent, remeneu una estona l'oli amb la vainilla i deixeu-lo refredar. Com passa amb l'aromatització de tots els olis, és convenient deixar passar un parell de setmanes abans d'utilitzar-lo per aconseguir un bon resultat.
A partir de llavors, ja podreu amanir les vostres preparacions amb aquest gustós i interessant oli.
Bon profit!