Un plat fàcil de fer i amb el que sempre quedes bé. Les orades, si són salvatges, són més bones i més gustoses. Però el més important de tot és la cocció, no les heu de fer més de 10-15 minuts. Per tant, el llit de patates amb ceba i tomàquet l'haurem de preparar prèviament. Un plat de festa maco que entra pels ulls i un plat molt bo que el podeu fer tots vosaltres per què no requereix massa experiència en cuina. Veiem tot el procés d'elaboració, que no té cap misteri.

Ingredients

2 orades preparades pel forn (netes i amb un tall/marca al mig)

2 patates

1 ceba

4 tomàquets madurs

Pebre vermell dolç

All i julivert picat

1 got de vi blanc

Oli d'oliva

Sal

Variants:

Hi podeu incorporar un parell de cullerots de brou de peix durant la cocció de les patates

Es pot completar la guarnició amb cloïsses i/o gambes o escamarlans

Preparació
1.
orada al forn patates pas1

Primer prepararem les patates. Utilitzarem patates blanques que van millor pel forn. Si són ecològiques, encara millor. Aneu a comprar al mercat i no al súper, no em cansaré de dir-ho.

2.
orada al forn patates pas2

Les pelem i les tallem a rodanxes grosses.

3.
orada al forn patates pas4

Ara tirarem un bon raig d'oli per sobre de les patates. Per cert, ja podeu posar el forn a escalfar a 190-200 graus.

4.
orada al forn patates pas5

Ara tirem una mica de ceba per sobre tallada en juliana gruixuda.

5.
orada al forn patates pas6

Genial. Ja les podeu enfornar.

6.
orada al forn patates pas7

Quan passin 10 minutets, a mitja cocció li afegirem més ingredients: el vi blanc per una banda.

7.
orada al forn patates pas8

Una bona quantitat de pebre vermell dolç...

8.
orada al forn patates pas9

... i uns tomacons de temporada ben madurets...

9.
orada al forn patates pas10

Piquem una mica d'all i julivert...

10.
orada al forn patates pas11

... i li tirem per sobre... i ho deixem coure durant 10 minutets més.

11.
orada al forn patates pas12

Mentrestant, anirem rentant les nostres orades. Si són salvatges millor que de viver, però no sempre en trobareu.

12.
orada al forn patates pas13

Quan les patates siguin tovetes...

13.
orada al forn patates pas14

... incorporarem el peix.

14.
orada al forn patates pas15

Posarem mitja llesca de llimona en cada tall, una mica de julivert per sobre, sal...

15.
orada al forn patates pas16

... més pebre vermell dolç i més oli...

16.
orada al forn patates pas17

... i ja les podeu enfornar. Penseu que aquest peix està fet en pocs minuts. Si us agrada poc fet en 5 minuts estarà llest, si no entre 10-12 com a màxim. Si el deixeu més temps, us quedarà la carn dura.

17.
orada al forn patates pas18

Quina pinta!

18.
orada al forn patates pas19

També podeu tastar una mica la carn per saber si està al vostre punt.

19.
orada al forn patates pas20

Ja només ens queda emplatar.

20.
orada al forn patates pas21

I aquí teniu l'orada al forn...

21.
orada al forn patates pas22

... amb les seves patates i els seus tomacons...

22.
orada al forn patates pas23

Un plat saludable i bo.

23.
orada al forn patates pas24

Bon Profit!