A casa meva, la cuina catalana i la cuina gallega sempre han anat de la mà. Suposo que serà perquè la nostra família té arrels gallegues per part de mare. Avui us presento una tapa molt coneguda arreu de la península: l'orella de porc a la gallega o "a feira".
Podeu coure l'orella de porc a casa o comprar-la ja cuita. Si la voleu coure a casa, l'haureu de rentar bé i haureu de cremar tots els pèls de l'orella prèviament. Seguidament, haureu de bullir l'orella de porc (ja neta de pèls) en aigua, sal i llorer (i una ceba si voleu) durant al menys una horeta, fins que estigui ben tova. En olla exprés només us caldrà la meitat del temps. La resta, es prepara igual que el pop, ben fàcil.
2 orelles de porc cuites
2 patates cuites
pebre vermell picant
sal en escates
oli d'oliva verge extra
Variants:
- Podeu fer servir pebre vermell dolç o picant o barrejar-los tots dos
- Podeu substituir la sal en escates per sal normal
- També es poden servir sense patates
- Es poden acompanyar de cachelos, que es poden coure juntament amb l'orella
Preparem els ingredients.
Abans de res, bullirem l'orella ben neta de pels durant una hora amb aigua, sal i llorer. La podeu coure sencera o a trossos. Ha de quedar ben tova. Aprofiteu l'última mitja hora per incorporar una o dues patates.
Talleu les patates a rodanxes i feu un llit sobre un plat de fusta.
Ruxeu-les amb oli d'oliva i una mica de pebre vermell.
A sobre, col·loqueu-hi els trossos d'orella ben calentons.
Que quedi bé, eh?
I més pebre vermell.
Pot ser picant, si voleu.
Un bon raig d'oli d'oliva verge extra i...
ja per acabar, una mica de sal en escates.
Ummm... ja ho podem servir a taula.
I a gaudir.
Bon profit!