Conegudes vulgarment amb el nom d'Ortiguillas, són unes bèsties que potser tenen una aparença alienígena, però això sí, amb molt gust a mar. Els tentacles són urticants i per això se solen preparar fregides, servides com a tapa, ja que en ser cuinades deixen de ser urticants. Però també se'n fan arrossos amb les ortiguilles. No és un àpat apte per a aprensius, és evident, i menys veient aquesta mucositat que deixen anar. Però això no pot condicionar que, com a mínim, ho tastem una vegada, per allò de provar-ho tot.

Avui, per tant, tastarem un producte marí que cada cop és més present a les peixateries i, com diuen alguns, és el nou aperitiu de moda. Ha esdevingut una autèntica delicatessen. Per tant, avui veurem com preparar-les pas a pas que, com podreu comprovar, no és pas trivial. Som-hi!

 

Ingredients

una bossa d'ortigues de mar

farina per fregir

oli per fregir

Variant:

- Es poden arrebossar amb farina d'arròs

- Es pot fer amb farina de blat de moro

Preparació
1.

Les ortiguilles les venen en bosses amb aigua de mar. És com millor es conserven.

2.

Primer de tot les rentarem bé sota l'aixeta.

3.

Com podeu comprovar, i a pesar del seu aspecte, és un producte completament legal.

4.

Les voleu veure d'aprop?.... millor que no. Són uns bitxos d'aparença força repugnant, però atractiva alhora. La natura és meravellosa.

5.

Submergiu les ortiguilles en aigua dolça durant uns 30 minuts per a treure tota la sal.

6.

Si les observeu a través d'un vidre, és probable que no us les mengeu!

7.

Un consell? no les remeneu en excés. Les ortiguilles generen una substància altament viscosa molt difícil de retirar.

8.

Aquest moc és dens i d'aparença encara més horrorosa que el propi animal.

9.

Passada la mitja hora, toca enfarinar-les.

10.

Amb paciència, això sí, que no és pas senzill, s'escorren molt.

11.

Feu una mena de pilota i...

12.

Reserveu-les sobre un paper film.

13.

A continuació, poseu les ortiguilles al congelador durant uns 30 minuts. Si les fregiu directament se us desmuntara i quedaran fetes un nyap. La congelació ens garanteix que acabin tenint una forma més o menys raonable. Si les teniu congelades més temps no passa res.

14.

I així és com queden un cop congelades.

15.

Fregiu-les en abundant oli calent.

16.

Fins que agafin bon color per totes dues bandes.

17.

Reserveu-les sobre un paper absorbent.

18.

I ja les tenim fetes.

19.

Emplateu-les i serviu-les ben calentones.

20.

A que ara ja fan una altra pinta?

21.

El seu interior queda sucós i té un gust a mar molt accentuat. Bon profit!