Poques coses hi ha més bones en aquesta vida que un ou ferrat acabat de collir del galliner i amb samfaina feta amb tomàquets ecològics de temporada. Si teniu una mica de sort, potser l'ou tindrà dos rovells i tot. Només ens caldrà acompanyar-ho d'un porró de bon vi de la terra, i d'uns talls de pa de pagès artesà cuit en forn de llenya. Hi esteu d'acord o no?
Doncs aquesta, encara que no ho sembli, és una recepta molt tradicional del nostre receptari que es mereix tenir una publicació en tots els blogs de cuina catalana. I aquí la teniu. Que no us falti mai l'ou ferrat amb samfaina, nanos!
1 ou ben fresc
samfaina
oli
sal
Variants:
Podeu servir-lo amb salsa de tomàquet o samfaina triturada

Prèviament feu la samfaina seguint la recepta ja publicada amb anterioritat.

Està bona, oi?

Per a garantir una millor presència (encara que del tot innecessari) avui utilitzaré un motlle que em permetrà donar a l'ou una forma perfectament rodona. Una parida, sí.

Seguidament, dins del motlle, farem l'ou ferrat. En podeu fer dos si voleu, o tres.

Emplatarem servint una bona quantitat de samfaina amb l'ou.

I a sucar pa com a bojos. Bon profit!