Us presentaré una recepta molt senzilla. Ous estrellats és una denominació per als ous ferrats amb patates, molt comú en la gastronomia espanyola. Jo sempre he pensat que el secret de l'èxit rau en l'especialització, ni qui sigui en alguna cosa senzilla. Però ja veieu que no té gaire secret i, al cap i a la fi, vindrien a ser uns tradicionals ous ferrats amb patates de tota la vida...però amb els ous ja trencats abans de servir el plat a taula. Si domineu la paella, podeu coure lleugerament els ous ferrats per totes dues bandes, això si, és imprescindible que el rovell de l'ou quedi líquid. A les patates li donarem una doble "fregida" també, per a garantir una bona cocció i un cruixent exterior. 

Aquest plat, de vegades també es pren com esmorzar. En ocasions, s'acostuma a acompanyar d'una mica de pernil salat i saltat. Tot i cuinar-lo sempre de la mateixa manera, la qualitat i frescor dels ous així com de les patates fan que el sabor del plat sigui substancialment diferent. Com tot a la cuina, com més bona sigui la matèria primera... més bo serà el resultat final del plat. Algunes versions més modernes del plat fan servir patates xip.

Ingredients

2 ous frescos

patates fregides

oli per fregir

sal

 

Variants:

S'hi poden incorporar daus de pernil, xoriço, panxeta o d'altres càrnics

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Primer de tot pelem les patates...

3.

... i en fem patates irregulars, més aviat en forma de triangle... però poden ser irregulars.

4.

És interessant que tingui un bon gruix.

5.

Les posem a fregir amb l'oli no gaire calent.

6.

Mica en mica s'aniran fent per dins.

7.

Quan ja siguin toves però no torrades... les retirem...

8.

... si voleu les podeu consumir així, però la doble fregida farà que quedin molt cruixents. Poseu el foc ben fort i espereu fins que l'oli sigui ben calent.

9.

Llavors, en dues tandes, torneu a fregir les mateixes patates.

10.

Veureu com en pocs segons agafaran un color formidable...

11.

... us quedaran cruixents per fora i toves per dins, ben cuites...

12.

Ara, un cop hem acabat de fregir-les, és el moment de salar-les.

13.

Les col.loquem ja en un plat per servir... i les reservem.

14.

No els feu massa. De fet, si teniu traça, els podeu donar la volta i fer-los per les dues bandes.

15.

Poseu dos ous a sobre de les patates i amb una cullera trenqueu-los.

16.

D'això, precisament, se'n diu estrellar els ous.

17.

Que quedin ben repartits per tot arreu. Es fa amb cullera per no trencar les patates.

18.

Perfecte, ja ho podem servir ben calentó.

19.

Bon Profit!