Recordo aquest plat amb molt d'afecte. Aquesta és d'aquelles receptes familiars que ja cuinava la meva àvia i després la meva mare. Per aquesta raó, els ous farcits gaudeixen de tot el meu respecte. De receptes d'ous farcits en trobareu moltíssimes, tantes com famílies gairebé. 

Us he de dir que queden força bons i molt suaus de gust. Però a mi, particularment, m'agrada prescindir del pebrot vermell, afegir-hi maionesa amb ketchup i decorar-los amb anxoves de l'Escala. Un entrant molt adient en èpoques de calor, ja que es menja fred, tot i que haureu de tenir present l'acurat tractament que requereix l'ou (així com la maionesa) sota condicions extremes de calor com les que patim cada estiu. D'aquesta manera evitarem qualsevol mena d'intoxicació. A banda dels deu minuts que necessitarem per a coure els ous, només ens caldran 10 minuts més per enllestir un plat sempre agradable i atractiu a la vista. Com podreu observar, les fotos corresponen a la meitat de les quantitats proposades a la recepta. Espero que us agradi.

Ingredients

8 ous durs

1 tomàquet

1/2 pimentó roig en conserva (pebrot vermell)

1 llauna de tonyina en conserva

1 cullerada de vinagre

 

Variants:

Hi podeu posar una mica de ketchup a la barreja

Podeu obviar el pebrot vermell i/o el tomàquet

Es pot lligar la pasta del farciment amb maionesa

Preparació
1.
ous farcits pas1

Començarem preparant els ous durs.

2.
ous farcits pas2

Un cop cuits...

3.
ous farcits pas3

els refredarem sota l'aixeta.

4.
ous farcits pas4

Mentre es refreden bé els ous podem anar trinxant el pebrot escalivat.

5.
ous farcits pas5

He reservat una part per a fer tires i decorar els ous. La resta, tot ben trinxat. No us amoïneu massa per la mida ja que ho acabarem passant per la batedora elèctrica.

6.
ous farcits pas6

Pelem els ous...

7.
ous farcits pas7

i els reservem amb el pebrot.

8.
ous farcits pas8

Ara, agafarem un ou, el partirem per la meitat i n'extraurem el rovell.

9.
ous farcits pas10

En un plat fondo hi posarem la tonyina, el pebrot, tots els rovells d'ou, una cullerada de vinagre i un parell o tres de cullerades de maionesa. Si voleu hi podeu posar tomàquet també (o ketchup). Ho aixafem tot plegat amb una forquilla.

10.
ous farcits pas11

A continuació, passarem aquest farciment a un pot on ho triturarem amb una batedora elèctrica.

11.
ous farcits pas12

Ara només ens queda omplir els ous amb aquest farciment, amb paciència i bona lletra.

12.
ous farcits pas13

El farciment ha crear una muntanyeta. Procureu donar-los un aspecte atractiu.

13.
ous farcits pas14

Els anem reservant i, ja per acabar, els decorarem amb les tires de pebrot que havíem reservat, amb una mica de Surimi o, fins i tot, amb una anxova.

14.
ous farcits pas15

I aquí teniu uns tradicionals ous farcits.

15.
ous farcits pas16

Els podeu presentar com a entrant, sobretot a l'estiu.

16.
ous farcits pas17

Bon profit!