Sí, sí, com ho sentiu. És un plat tradicional de casa nostra. Probablement molts de vosaltres ja coneixeu aquesta recepta, però molts altres, com jo, no. No té cap secret, ja veureu. És qüestió de fer un parell d'ous ferrats, ben fets, i un cop fregits i salats ruixar-los amb un bon raig de mel. A mi personalment, m'ha encantat. He trobat que és una encertadíssima combinació.
2 ous
Oli per fregir
Sal
Mel
Pa per sucar
![ous ferrats mel pas1 ous ferrats mel pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/08/45/ous-ferrats-mel-pas1.jpeg)
He utilitzat ous frescos i mel normaleta.
![ous ferrats mel pas2 ous ferrats mel pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/08/72/ous-ferrats-mel-pas2.jpeg)
En una paella, tireu un bon raig d'oli, i quan sigui ben calent tireu els dos ous.
![ous ferrats mel pas3 ous ferrats mel pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/08/99/ous-ferrats-mel-pas3.jpeg)
No hi poseu sal encara. Deixeu quallar la clara, que comenci a torrar-se una micona pels costats.
![ous ferrats mel pas5 ous ferrats mel pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/09/53/ous-ferrats-mel-pas5.jpeg)
Ara, amb l'ajuda d'una cullera, tireu una mica d'oli roent per sobre el rovell, fins que canviï de color, no més.
![ous ferrats mel pas6 ous ferrats mel pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/09/80/ous-ferrats-mel-pas6.jpeg)
Ja els podem emplatar, procurant no es trenquin. Els salem una mica, al gust.
![ous ferrats mel pas7 ous ferrats mel pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/10/07/ous-ferrats-mel-pas7.jpeg)
Finalment, tireu-hi un bon raig de mel per sobre de tot el plat.
![ous ferrats mel pas8 ous ferrats mel pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/10/34/ous-ferrats-mel-pas8.jpeg)
Ja el podeu servir a taula, acompanyat de pa per sucar, clar.
![ous ferrats mel pas9 ous ferrats mel pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/10/61/ous-ferrats-mel-pas9.jpeg)
Tot el que es veu no és oli, és mel que amb l'escalfor es liquarà una mica.
![ous ferrats mel pas10 ous ferrats mel pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/10/88/ous-ferrats-mel-pas10.jpeg)
Ara, a sucar pa i a gaudir amics meus.
Bon Profit!