Una nova i senzilla recepta, de les més bàsiques. Vindria a ser com la versió catalana dels "Eggs with bacon" americans o britànics. A casa, ja fa anys, era l'esmorzar dels diumenges del meu pare i el meu tiet... sempre que es trobaven per fer alguna 'xapuceta' per casa. 

A mi, particularment, el pernil serrà fet a la planxa m'encanta, fins i tot més que en cru. No passa el mateix si el pernil és de gla, òbviament. Per aquest motiu, l'entrepà "serranito" és un dels meus favorits. Per cert, últimament estic publicant receptes molt senzillotes, certament. Però ja sabeu que la cuina catalana té moltes receptes com aquesta que mereixen el mateix respecte que d'altres més complexes d'elaborar o amb més quantitat d'ingredients. Aquesta entrada la dedico en especial al meu pare (e.p.d.) i al meu tiet Jaume.

Ingredients

1 llesca gruixuda de pernil serrà

2 ous frescos

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
ous ferrats pernil pas1

Preparem els ingredients. Avui ben fàcil.

2.
ous ferrats pernil pas2

El pernil serrà l'heu de demanar que us el tallin gruixut, gairebé com un tall de llom. Us recomano aprofitar aquells talls de pernil que són més crus... ja que són més adients per cuinar-los.

3.
ous ferrats pernil pas3

Preparem una paella amb un bon raig d'oli roent.

4.
ous ferrats pernil pas4

Trenquem dos ous i els fem alhora.

5.
ous ferrats pernil pas6

Podeu tirar una mica d'oli sobre el rovell, però poc... no convé fer-lo massa.

6.
ous ferrats pernil pas7

Emplatem i salem els ous i retirem l'excés d'oli. En la mateixa paella daurem el pernil.

7.
ous ferrats pernil pas8

El saltat del pernil és molt escandalós i genera molt de fum a la cuina. L'heu de fer fins que quedi lleugerament torradet, que s'aconsegueix molt ràpidament, en pocs segons canviarà de color.

8.
ous ferrats pernil pas9

I el servim com a guarnició dels ous, a trossos grans.

9.
ous ferrats pernil pas10

Ben calentó... i a sucar pa, nanos.

10.
ous ferrats pernil pas11

Un bon esmorzar de diumenge...

11.
ous ferrats pernil pas12

... i acompanyat del porret de vi, clar.

12.
ous ferrats pernil pas13

Senzill, bàsic però fantàstic plat.

13.
ous ferrats pernil pas14

Suqueu-hi pa... eh?

14.
ous ferrats pernil pas15

... i alhora, agafeu un trosset de pernilet. Bon Profit!