Quines ganes tenia de publicar aquesta recepta! Si, si, es considera recepta. Però a aquesta publicació m'agradaria donar-li un altre caràcter: és un reconeixement a un plat que ha estat, està i seguirà per sempre present a totes les nostres llars. Amb independència de l'època viscuda, de les condicions socials i econòmiques i de l'evolució gastronòmica. Un plat que es perpetra a si mateix la nostra història (i a la del món sencer) per què compte amb el nostre desig de gaudir-lo eternament. Els ous: un producte que la mare terra ens ha ofert a tots i a totes, així, gratuïtament.

Quantes coses es podrien dir dels ous ferrats, oi? Coneixeu a alguna persona a qui no li agradi l'ou ferrat?... de ben poques, segur. I no saben el que es perden!  Pocs aliments hi ha tan complets, tan senzills de cuinar i que tan feliç ens fan com l'ou ferrat.

Ingredients

2 ous frescos (ecològics)

oli d'oliva verge extra

pa cuit amb llenya per sucar

sal

 

Variants:

Els podeu acompanyar de patates fregides, bacó o pernil fregit

Preparació
1.
ous ferrats pas1

Prepareu els ingredients. Us recomano ous ecològics.

2.
ous ferrats pas2

És igual d'important que l'ou escollir un bon pa cuit amb llenya.

3.
ous ferrats pas3

Poseu un raig d'oli d'oliva en una paella.

4.
ous ferrats pas4

Deixeu que s'escalfi una mica l'oli i trenqueu l'ou.

5.
ous ferrats pas5

La cocció, com us comento a la introducció, al vostre gust. Podeu ruixar amb oli calent el rovell de l'ou.

6.
ous ferrats pas6

I us quedarà la capa superior del rovell cuita també.

7.
ous ferrats pas7

Altrament, hi ha qui no li agrada i prefereix deixar el rovell sense coure la capa superior.

8.
ous ferrats pas8

També, hi ha als que ens agrada deixar torrar la clara pels costats.

9.
ous ferrats pas9

I un cop fet l'ou ferrat, el saleu.

10.
ous ferrats pas10

I ara si, a gaudir.

11.
ous ferrats pas11

A sucar pa. Tot i que també hi ha als que no els agrada sucar pa i se'l mengen sencer.

12.
ous ferrats pas12

Un bé de Déu!

13.
ous ferrats pas13

Podria posar un milió de fotos sucant pa en un ou ferrat que no ens cansaríem, oi?

14.
ous ferrats pas14

Personalment, i quan tinc l'oportunitat, m'agrada tallar unes llesques de pernil i fregir-les.

15.
ous ferrats pas15

La combinació salada és extraordinària. Bon profit!