Quines ganes tenia de publicar aquesta recepta! Si, si, es considera recepta. Però a aquesta publicació m'agradaria donar-li un altre caràcter: és un reconeixement a un plat que ha estat, està i seguirà per sempre present a totes les nostres llars. Amb independència de l'època viscuda, de les condicions socials i econòmiques i de l'evolució gastronòmica. Un plat que es perpetra a si mateix la nostra història (i a la del món sencer) per què compte amb el nostre desig de gaudir-lo eternament. Els ous: un producte que la mare terra ens ha ofert a tots i a totes, així, gratuïtament.
Quantes coses es podrien dir dels ous ferrats, oi? Coneixeu a alguna persona a qui no li agradi l'ou ferrat?... de ben poques, segur. I no saben el que es perden! Pocs aliments hi ha tan complets, tan senzills de cuinar i que tan feliç ens fan com l'ou ferrat.
2 ous frescos (ecològics)
oli d'oliva verge extra
pa cuit amb llenya per sucar
sal
Variants:
Els podeu acompanyar de patates fregides, bacó o pernil fregit
Prepareu els ingredients. Us recomano ous ecològics.
És igual d'important que l'ou escollir un bon pa cuit amb llenya.
Poseu un raig d'oli d'oliva en una paella.
Deixeu que s'escalfi una mica l'oli i trenqueu l'ou.
La cocció, com us comento a la introducció, al vostre gust. Podeu ruixar amb oli calent el rovell de l'ou.
I us quedarà la capa superior del rovell cuita també.
Altrament, hi ha qui no li agrada i prefereix deixar el rovell sense coure la capa superior.
També, hi ha als que ens agrada deixar torrar la clara pels costats.
I un cop fet l'ou ferrat, el saleu.
I ara si, a gaudir.
A sucar pa. Tot i que també hi ha als que no els agrada sucar pa i se'l mengen sencer.
Un bé de Déu!
Podria posar un milió de fotos sucant pa en un ou ferrat que no ens cansaríem, oi?
Personalment, i quan tinc l'oportunitat, m'agrada tallar unes llesques de pernil i fregir-les.
La combinació salada és extraordinària. Bon profit!
- Ou
- Oli d'oliva
- Pa