Recepta tradicional andalusa i típic primer plat de molts menús. També coneguts com a "Ous a la gitana" o "Ous a la cassola". Admet moltes variants, tantes com vulguis (amb pernil, xoriço, tota mena de verdures, carn, etc.). En el fons és un plat d'aprofitament. La versió que et proposo, és força genèrica i calòrica. Per tant, no apta per a dietes. Som-hi!

 

Ingredients
  • 2 ous per persona
  • 2 alls tallats a làmines
  • Trossos o daus de pernil 
  • Trossos o daus de xoriço
  • Patates tallades a daus petits 
  • Pèsols bullits
  • Tomàquet fregit o salsa de tomàquet 
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Sal
  • Bitxo picant (opcional) 
Preparació
1.
IMG 4192

Jo tenia una mica de pernil ibèric que se m'estava quedant massa sec. És ideal per fer aquesta recepta. L'he trinxat. 

2.
IMG 4193

També he tallat uns trossos de xoriço. Pot ser picant o no.

3.
IMG 4197

Amb això en tindré prou per fer 4 racions. 

4.
IMG 4209

Ara, cal bullir els pèsols (frescos o congelats). 

5.
IMG 4229

I reserva'ls.

6.
IMG 4281

També cal pelar i tallar les patates. 

7.
IMG 4294

I fregir-les és clar. 

8.
IMG 4284

Ara ja pots preparar el plat. En una paella, posa a daurar l'all i el bitxo. 

9.
IMG 4288

Seguidament, incorpora els daus de pernil i xoriço. 

10.
IMG 4292

De seguida que hagi canviat de color, afegeix el pèsols. Un grapat, al gust. 

11.
IMG 4296

I també les patates. 

12.
IMG 4297

Afegir tres o quatre cullerades de salsa de tomàquet. 

13.
IMG 4311

Remena-ho tot i passa aquesta preparació a cassoletes individuals. Poden ser de metall o de fang. 

14.
IMG 4318

No a tothom li agrada de tot, per tant, pots fer algunes cassoletes sense pèsols per exemple. 

15.
IMG 4328

Finalment, incorpora un parell d'ous per sobre. 

16.
IMG 4333

Una mica de pebre negre i sal. 

17.
IMG 4335

I uns daus més de pernil per sobre si vols. 

18.
IMG 4375

I cap al forn fins que qualli l'ou. Dependrà de cada forn i de com t'agradi el punt de l'ou. Ho vas vigilant, i en pocs minuts estarà fet.

19.
IMG 4389

I cap a taula!

20.
IMG 4394

I finalment, a sucar pa!

Bon profit!