Recepta tradicional andalusa i típic primer plat de molts menús. També coneguts com a "Ous a la gitana" o "Ous a la cassola". Admet moltes variants, tantes com vulguis (amb pernil, xoriço, tota mena de verdures, carn, etc.). En el fons és un plat d'aprofitament. La versió que et proposo, és força genèrica i calòrica. Per tant, no apta per a dietes. Som-hi!
- 2 ous per persona
- 2 alls tallats a làmines
- Trossos o daus de pernil
- Trossos o daus de xoriço
- Patates tallades a daus petits
- Pèsols bullits
- Tomàquet fregit o salsa de tomàquet
- Oli d'oliva
- Pebre negre
- Sal
- Bitxo picant (opcional)
Jo tenia una mica de pernil ibèric que se m'estava quedant massa sec. És ideal per fer aquesta recepta. L'he trinxat.
També he tallat uns trossos de xoriço. Pot ser picant o no.
Amb això en tindré prou per fer 4 racions.
Ara, cal bullir els pèsols (frescos o congelats).
I reserva'ls.
També cal pelar i tallar les patates.
I fregir-les és clar.
Ara ja pots preparar el plat. En una paella, posa a daurar l'all i el bitxo.
Seguidament, incorpora els daus de pernil i xoriço.
De seguida que hagi canviat de color, afegeix el pèsols. Un grapat, al gust.
I també les patates.
Afegir tres o quatre cullerades de salsa de tomàquet.
Remena-ho tot i passa aquesta preparació a cassoletes individuals. Poden ser de metall o de fang.
No a tothom li agrada de tot, per tant, pots fer algunes cassoletes sense pèsols per exemple.
Finalment, incorpora un parell d'ous per sobre.
Una mica de pebre negre i sal.
I uns daus més de pernil per sobre si vols.
I cap al forn fins que qualli l'ou. Dependrà de cada forn i de com t'agradi el punt de l'ou. Ho vas vigilant, i en pocs minuts estarà fet.
I cap a taula!
I finalment, a sucar pa!
Bon profit!