Hola, gourmeter! Aquesta setmana et porto una recepta que està de moda: els ous Mayak o ous amb soja a l'estil coreà. Són molt fàcils de preparar i tindràs el complement perfecte al teu arròs o fideus. I, compte, que diuen que són addictius, per això també es coneixen com a "Ous droga". Només els hauràs de coure uns 5 minuts i mig o 6 (segons la mida), pelar-los i deixar-los macerar un mínim de 12 hores en el preparat de soja.
Tenir mitja dotzena d'ous a la nostra cuina sempre és una sort, ja que ofereixen múltiples varietats al nostre receptari. Més enllà d'aquesta recepta, pots descobrir com fer uns ous remenats amb camagrocs o uns ous remenats amb fesols de Santa Pau, pernil i gambes.
Res més, només et quedarà gaudir! Som-hi!
6 ous
1 got de soja
1 got d'aigua
1 cullerada de mel
Un tros de pebrot vermell a daus petits
3 o 4 alls laminats
Una mica de cibulet trinxat
Variants:
- En comptes de cibulet podeu fer servir la part verde de l'all tendre
- S'hi pot afegir pebrot verd
- S'hi pot afegir una mica de tronc d'api trinxat
- S'hi poden posar llavors de sèsam
![IMG 3124 IMG 3124](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/84/08/img-3124.jpeg)
Posa a escalfar aigua i sal amb un raig de vinagre.
![IMG 3128 IMG 3128](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/84/22/img-3128.jpeg)
Quan arrenqui el bull, amb compte, posa-hi els ous. Han de coure entre 5 i 6 minuts segons la mida, per garantir que el rovell quedi cremós.
![IMG 3135 IMG 3135](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/84/36/img-3135.jpeg)
Mentrestant, talla les verdures i posa-les en un bol. No hi posis sal, perquè la soja ja és prou salada.
![IMG 3140 IMG 3140](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/84/50/img-3140.jpeg)
Afegeix-hi un got d'aigua.
![IMG 3152 IMG 3152](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/84/64/img-3152.jpeg)
I un got generós de soja i la mel. Barreja-ho bé.
![IMG 3145 IMG 3145](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/84/78/img-3145.jpeg)
De seguida que estiguin cuits els ous, posa'ls a refredar en un bol amb aigua freda i gel, a fi i efecte de tallar la cocció.
![IMG 3157 IMG 3157](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/84/91/img-3157.jpeg)
Quan siguin freds, amb molt de compte i paciència, pela'ls.
![IMG 3161 IMG 3161](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/85/05/img-3161.jpeg)
En cop pelats i nets, ja els pots posar a macerar. Han de quedar ben coberts. Deixa'ls un mínim de 12 hores a la nevera.
![IMG 3464 IMG 3464](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/85/20/img-3464.jpeg)
L'endemà, l'ou agafarà aquest bonic color.
![IMG 3471 IMG 3471](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/85/34/img-3471.jpeg)
Jo m'he preparat un arròs tres delícies, però pots fer servir els ous aquests fideus o sopes.
![IMG 3477 IMG 3477](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/85/48/img-3477.jpeg)
Per dins, el rovell de l'ou ha d'estar molt cremós, gairebé al punt de liquar-se.
![IMG 3486 IMG 3486](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/85/62/img-3486.jpeg)
Pots tirar una mica de verduretes i de salsa per sobre.
![IMG 3488 IMG 3488](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/85/76/img-3488.jpeg)
I a gaudir! Són un vici!
![IMG 3493 IMG 3493](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/38/85/90/img-3493.jpeg)
Bon profit!