Hola, gourmeter! Aquesta setmana et porto una recepta que està de moda: els ous Mayak o ous amb soja a l'estil coreà. Són molt fàcils de preparar i tindràs el complement perfecte al teu arròs o fideus. I, compte, que diuen que són addictius, per això també es coneixen com a "Ous droga". Només els hauràs de coure uns 5 minuts i mig o 6 (segons la mida), pelar-los i deixar-los macerar un mínim de 12 hores en el preparat de soja.

Tenir mitja dotzena d'ous a la nostra cuina sempre és una sort, ja que ofereixen múltiples varietats al nostre receptari. Més enllà d'aquesta recepta, pots descobrir com fer uns ous remenats amb camagrocs o uns ous remenats amb fesols de Santa Pau, pernil i gambes.

Res més, només et quedarà gaudir! Som-hi!

Ingredients

6 ous

1 got de soja

1 got d'aigua

1 cullerada de mel

Un tros de pebrot vermell a daus petits

3 o 4 alls laminats

Una mica de cibulet trinxat

Variants:

- En comptes de cibulet podeu fer servir la part verde de l'all tendre

- S'hi pot afegir pebrot verd

- S'hi pot afegir una mica de tronc d'api trinxat

- S'hi poden posar llavors de sèsam

Preparació
1.
IMG 3124

Posa a escalfar aigua i sal amb un raig de vinagre.

2.
IMG 3128

Quan arrenqui el bull, amb compte, posa-hi els ous. Han de coure entre 5 i 6 minuts segons la mida, per garantir que el rovell quedi cremós.

3.
IMG 3135

Mentrestant, talla les verdures i posa-les en un bol. No hi posis sal, perquè la soja ja és prou salada.

4.
IMG 3140

Afegeix-hi un got d'aigua.

5.
IMG 3152

I un got generós de soja i la mel. Barreja-ho bé.

6.
IMG 3145

De seguida que estiguin cuits els ous, posa'ls a refredar en un bol amb aigua freda i gel, a fi i efecte de tallar la cocció.

7.
IMG 3157

Quan siguin freds, amb molt de compte i paciència, pela'ls.

8.
IMG 3161

En cop pelats i nets, ja els pots posar a macerar. Han de quedar ben coberts. Deixa'ls un mínim de 12 hores a la nevera.

9.
IMG 3464

L'endemà, l'ou agafarà aquest bonic color. 

10.
IMG 3471

Jo m'he preparat un arròs tres delícies, però pots fer servir els ous aquests fideus o sopes.

11.
IMG 3477

Per dins, el rovell de l'ou ha d'estar molt cremós, gairebé al punt de liquar-se.

12.
IMG 3486

Pots tirar una mica de verduretes i de salsa per sobre.

13.
IMG 3488

I a gaudir! Són un vici!

14.
IMG 3493

Bon profit!