Avui els alls tendres, tan peculiars i agradables en boca, seran els protagonistes. Es fan exactament igual que els Ous remenats amb espàrrecs. Les imatges corresponen a menys de la meitat de les quantitats proposades a la recepta.
8 ous
1 manat d'alls tendres
oli d'oliva
sal
![ous remenats alls tendres pas1 ous remenats alls tendres pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/12/44/ous-remenats-alls-tendres-pas1.jpeg)
Primer netejarem els alls tendres.
![ous remenats alls tendres pas2 ous remenats alls tendres pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/12/71/ous-remenats-alls-tendres-pas2.jpeg)
Si són de pagès, com aquests, notareu una flaire intensa i característica.
![ous remenats alls tendres pas3 ous remenats alls tendres pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/12/98/ous-remenats-alls-tendres-pas3.jpeg)
Pelarem els alls tendres i tallarem la part més verda.
![ous remenats alls tendres pas4 ous remenats alls tendres pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/13/25/ous-remenats-alls-tendres-pas4.jpeg)
A mi m'agrada retirar la part més verda de la fulla i una mica la part dura de l'arrel.
![ous remenats alls tendres pas5 ous remenats alls tendres pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/13/52/ous-remenats-alls-tendres-pas5.jpeg)
Els netegem a sota de l'aixeta.
![ous remenats alls tendres pas6 ous remenats alls tendres pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/13/79/ous-remenats-alls-tendres-pas6.jpeg)
Ara els trinxarem a la mida que més ens agradi.
![ous remenats alls tendres pas7 ous remenats alls tendres pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/14/06/ous-remenats-alls-tendres-pas7.jpeg)
En un plat fondo hi trencarem els ous.
![ous remenats alls tendres pas8 ous remenats alls tendres pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/14/33/ous-remenats-alls-tendres-pas8.jpeg)
Els hem de batre lleugerament...
![ous remenats alls tendres pas10 ous remenats alls tendres pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/14/87/ous-remenats-alls-tendres-pas10.jpeg)
... no cal barrejar del tot el rovell i les clares. Ho salarem lleugerament.
![ous remenats alls tendres pas11 ous remenats alls tendres pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/15/14/ous-remenats-alls-tendres-pas11.jpeg)
En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva saltarem els alls tendres.
![ous remenats alls tendres pas12 ous remenats alls tendres pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/15/41/ous-remenats-alls-tendres-pas12.jpeg)
Quan agafin un bonic color daurat ja els tindrem a punt.
![ous remenats alls tendres pas13 ous remenats alls tendres pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/15/68/ous-remenats-alls-tendres-pas13.jpeg)
A continuació, hi abocarem els ous...
![ous remenats alls tendres pas14 ous remenats alls tendres pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/16/01/ous-remenats-alls-tendres-pas14.jpeg)
... i immediatament ho barrejarem tot plegat...
![ous remenats alls tendres pas15 ous remenats alls tendres pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/16/67/ous-remenats-alls-tendres-pas15.jpeg)
... sense deixar de remenar. No espereu a que es faci del tot. A la vista, l'ou ha de quedar lleugerament cru. La calor passiva o residual del conjunt li donarà la cocció que falta a l'ou.
![ous remenats alls tendres pas16 ous remenats alls tendres pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/17/33/ous-remenats-alls-tendres-pas16.jpeg)
Ho emplatarem i ho servirem ben calent.
![ous remenats alls tendres pas17 ous remenats alls tendres pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/32/17/60/ous-remenats-alls-tendres-pas17.jpeg)
Es pot acompanyar d'unes llesques de pa torrat o fregit.
Bon profit!