Avui els alls tendres, tan peculiars i agradables en boca, seran els protagonistes. Es fan exactament igual que els Ous remenats amb espàrrecs. Les imatges corresponen a menys de la meitat de les quantitats proposades a la recepta.
8 ous
1 manat d'alls tendres
oli d'oliva
sal
Primer netejarem els alls tendres.
Si són de pagès, com aquests, notareu una flaire intensa i característica.
Pelarem els alls tendres i tallarem la part més verda.
A mi m'agrada retirar la part més verda de la fulla i una mica la part dura de l'arrel.
Els netegem a sota de l'aixeta.
Ara els trinxarem a la mida que més ens agradi.
En un plat fondo hi trencarem els ous.
Els hem de batre lleugerament...
... no cal barrejar del tot el rovell i les clares. Ho salarem lleugerament.
En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva saltarem els alls tendres.
Quan agafin un bonic color daurat ja els tindrem a punt.
A continuació, hi abocarem els ous...
... i immediatament ho barrejarem tot plegat...
... sense deixar de remenar. No espereu a que es faci del tot. A la vista, l'ou ha de quedar lleugerament cru. La calor passiva o residual del conjunt li donarà la cocció que falta a l'ou.
Ho emplatarem i ho servirem ben calent.
Es pot acompanyar d'unes llesques de pa torrat o fregit.
Bon profit!
- Ou
- Alls tendres
- Oli d'oliva
- Sal