Antigament havies d'anar a la muntanya a collir espàrrecs verds. Ara ja no cal. Podem trobar tot l'any i a qualsevol mercat o supermercat espàrrecs de marge de qualitat, tot i que els salvatges que trobes a la muntanya encara tenen aquella cosa que els fa tan especials, oi? i la gràcia que fa collir-los. 

Ingredients

1 manat d'espàrrecs de marge

8 ous

oli d'oliva

pebre negre

sal

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Netegem bé els espàrrecs sota l'aixeta.

3.

Els partirem a trossos. La part baixa més blanca la descartarem.

4.

Les puntes són especialment bones i de textura més fina. A mi és el que més m'agrada.

5.

En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva saltarem els espàrrecs.

6.

Hi afegirem un pessic de sal i, si volem, una mica de pebre negre.

7.

Deixeu-los que agafin coloret. Remeneu-los de tant en tant.

8.

Mentre es fan els espàrrecs trencarem els ous en un plat fondo i els salarem.

9.

Batem els ous una mica.

10.

Quan els espàrrecs tinguin aquest bonic color daurat, abaixeu el foc...

11.

... i afegiu-hi els ous que hem batut lleugerament.

12.

Aneu remenant constantment, fins que els ous estiguin gairebé quallats.

13.

Però no deixeu que es quallin del tot...

14.

... els ous han de quedar una mica sucosos.

15.

I ja els podem servir ben calents. Si voleu es poden acompanyar de llesques de pa fregit o torrat.

16.

Un bon sopar, oi?

17.

Bon profit!