Com comentem moltes vegades, hi ha plats on el seu èxit rau exclusivament en el producte i no en l'elaboració. Aquest n'és un cas. No cal dir que si utilitzeu fredolics frescos de temporada el plat quedarà molt més bo que amb fredolics o bolets en conserva.
1kg. de fredolics
8 ous
oli d'oliva
sal
Variants:
- Es pot fer amb qualsevol tipus de bolets i amb bolets variats
- S'hi pot afegir botifarra quan els bolets hagin perdut tota l'aigua
- S'hi pot afegir all trinxat
![ous remenats fredolics pas1 ous remenats fredolics pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/12/61/ous-remenats-fredolics-pas1.jpeg)
He trobat uns fredolics frescos al mercat avui.
![ous remenats fredolics pas2 ous remenats fredolics pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/12/88/ous-remenats-fredolics-pas2.jpeg)
Com podeu veure, el fredolic té un barret sovint irregular, amb el centre que sobresurt i la cutícula seca amb diferents tonalitats de color gris, com de vellut. Sol tenir fibres i escames negroses, en especial a la part central. Les làmines són d'un blanc brut o grises i estan espaiades. El peu és cilíndric i fibrós. El peu és prim i fibrós i es trenca en un no res; la carn, molt minsa i fràgil, a penes fa olor.
![ous remenats fredolics pas3 ous remenats fredolics pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/13/27/ous-remenats-fredolics-pas3.jpeg)
Comencem per escalfar una paella amb un raig d'oli on daurarem all laminat.
![ous remenats fredolics pas4 ous remenats fredolics pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/13/66/ous-remenats-fredolics-pas4.jpeg)
Quan l'all sigui daurat, hi abocarem els bolets.
![ous remenats fredolics pas5 ous remenats fredolics pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/13/93/ous-remenats-fredolics-pas5.jpeg)
Deixeu-los fer a foc mitjà-fort.
![ous remenats fredolics pas6 ous remenats fredolics pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/14/20/ous-remenats-fredolics-pas6.jpeg)
Veureu com poc a poc aniran deixant anar tota l'aigua que contenen, que s'ha d'evaporar gairebé tota.
![ous remenats fredolics pas7 ous remenats fredolics pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/14/47/ous-remenats-fredolics-pas7.jpeg)
Mentre, podeu batre els ous.
![ous remenats fredolics pas8 ous remenats fredolics pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/14/74/ous-remenats-fredolics-pas8.jpeg)
Com el que fa una truita, vaja.
![ous remenats fredolics pas9 ous remenats fredolics pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/15/01/ous-remenats-fredolics-pas9.jpeg)
Quan els bolets ja gairebé no tinguin aigua...
![ous remenats fredolics pas10 ous remenats fredolics pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/15/28/ous-remenats-fredolics-pas10.jpeg)
... els abocarem dins dels ous batuts.
![ous remenats fredolics pas11 ous remenats fredolics pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/15/55/ous-remenats-fredolics-pas11.jpeg)
Ho barrejarem tot plegat i salarem el conjunt.
![ous remenats fredolics pas12 ous remenats fredolics pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/15/82/ous-remenats-fredolics-pas12.jpeg)
Seguidament, i sobre la mateixa paella amb un nou raig d'oli, hi abocarem tota la barreja.
![ous remenats fredolics pas13 ous remenats fredolics pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/16/09/ous-remenats-fredolics-pas13.jpeg)
Amb una cullera o forquilla remeneu constantment tot el conjunt. La idea és evitar que es qualli com una truita francesa, ja que busquem un remenat.
![ous remenats fredolics pas14 ous remenats fredolics pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/16/36/ous-remenats-fredolics-pas14.jpeg)
Quan noteu que comença a quallar però encara s'entreveu una falta de cocció de l'ou... aturarem el foc i emplatarem. A mi m'agrada que quedi una mica sucós.
![ous remenats fredolics pas15 ous remenats fredolics pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/16/63/ous-remenats-fredolics-pas15.jpeg)
En aquesta ocasió he volgut acompanyar el plat d'unes llesques de pa de xapata torrat.
![ous remenats fredolics pas16 ous remenats fredolics pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/16/90/ous-remenats-fredolics-pas16.jpeg)
I ja ho podeu tastar.
![ous remenats fredolics pas17 ous remenats fredolics pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/17/17/ous-remenats-fredolics-pas17.jpeg)
Acompanyeu el platillo d'una bona copa de vi negre... d'una cervesa ben freda, va.
![ous remenats fredolics pas18 ous remenats fredolics pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/17/44/ous-remenats-fredolics-pas18.jpeg)
Bon profit!