Us presento la recepta d'ous remenats amb tomàquet. L'única diferència és que en el meu cas la salsa de tomàquet incorpora pebrot i ceba per donar-li una mica més de gust. No acaba de ser una samfaina com a tal. També veureu com no és exactament el 'revoltillo' de tota la vida que ens feien les nostres àvies. Però queda molt bo aquest, molt fi.
Quan incorporem els ous, no pararem de remenar-los fins que es comencin a quallar, i finalment el conjunt tindrà la consistència d'una melmelada. No cal dir que és una bomba de colesterol, i més si l'acompanyeu amb cansalada i us dediqueu a sucar pa, sucar pa i sucar pa. En el meu cas, feia més de 10 anys que no en menjava, així que de tant en tant ja està bé.
4 tomàquets
8 ous
sal
pebre negre
oli d'oliva
sucre
tires de cansalada (bacó) com a guarnició
Variants:
Es pot acompanyar amb pa torrat
Ja tenim feta la samfaina. Us recomano visitar aquesta recepta prèviament.
Com veureu, no és una samfaina autèntica. De fet, és una salsa de tomàquet amb sofregit de pebrot verd i ceba.
Els ous, ben frescos, i si són ecològics millor.
Trenquem els ous en un plat fondo.
Hi tirem un polsim de sal, com el que es tira quan es fa una truita.
Batem els ous.
Posem la salsa de tomàquet a escalfar en una paella amb un polsim de pebre negre.
Quan comenci a fer xup-xup, ens preparem amb una vareta...
... i hi aboquem els ous.
Comencem a remenar-ho bé...
Sense parar... procurant lligar-ho bé.
Molt bé.
Ens ha de quedar una textura lligada, cremosa.
Ja podem servir immediatament.
Jo l'he acompanyat amb una mica de cansalada, un xorret d'oli i un tall de tomàquet.
Quina bona flaire.
... i ara a sucar pa, nanos.
Bon Profit!