Avui us portem un plat típic de Les Balears, que és tendència darrerament. És clar, amb aquests ingredients, qué pots sortir malament?

Només us caldrà un llamàntol ben fresc (viu), unes patates de qualitat i uns ous ecològics i tindreu un plat meravellós. Addicionalment, li podeu afegir uns pebrots verds o del padró. 

Senzillot i espectacular alhora. Aquesta recepta és per a 4 persones. Som-hi!

Ingredients

1 llamàntol viu a trossos

2 patates grans tallades per fregir

6-8 ous 

mantega

oli d'oliva

sal

Variants:

- Es pot coure el llamàntol al forn

- Es pot fer amb gambes o gambots

- Les patates les podeu tallar de diferent manera

- Podeu fer servir pebrot verd normal, o no posar-ne.

Preparació
1.
IMG 1881

Renteu bé el llamàntol.

2.
IMG 2041

I prepareu tots els ingredients.

3.
IMG 2033

Talleu el llamàntol a trossos i doneu uns cops a les pinces.

4.
IMG 2045

Peleu i talleu les patates al gust.

5.
IMG 2050

En una planxa ben calenta i amb un raig d'oli d'oliva, salteu els pebrots i saleu-los. Els pebrots son opcionals, però a mi m'agrada el puntet picant que li dona al plat (Rock'n'Roll).

6.
IMG 2072

Reserveu-los.

7.
IMG 2068

Fregiu les patates. 

8.
Ous trencats amb patates i llamàntol PENDENT (3)

En la mateixa planxa, tireu una mica de mantega.

9.
IMG 2065

Salteu el llamàntol fins que sigui daurat per totes dues bandes.

10.
IMG 2077

Quan les patates siguin cruixents, aboqueu-les en una safata per servir-ho tot junt. Saleu-les.

11.
IMG 2083

A sobre, col·loqueu-hi els pebrots.

12.
IMG 2085

I per fi, el llamàntol.

13.
IMG 2099

Per últim, feu els ous ferrats. Jo us recomano dos per persona.

14.
IMG 2103

Els saleu lleugerament també.

15.
IMG 2119

I els col·loqueu estratègicament per sota del llamàntol. Cap a taula ben calent.

Bon profit!