Avui us portem un plat típic de Les Balears, que és tendència darrerament. És clar, amb aquests ingredients, qué pots sortir malament?
Només us caldrà un llamàntol ben fresc (viu), unes patates de qualitat i uns ous ecològics i tindreu un plat meravellós. Addicionalment, li podeu afegir uns pebrots verds o del padró.
Senzillot i espectacular alhora. Aquesta recepta és per a 4 persones. Som-hi!
1 llamàntol viu a trossos
2 patates grans tallades per fregir
6-8 ous
mantega
oli d'oliva
sal
Variants:
- Es pot coure el llamàntol al forn
- Es pot fer amb gambes o gambots
- Les patates les podeu tallar de diferent manera
- Podeu fer servir pebrot verd normal, o no posar-ne.
Renteu bé el llamàntol.
I prepareu tots els ingredients.
Talleu el llamàntol a trossos i doneu uns cops a les pinces.
Peleu i talleu les patates al gust.
En una planxa ben calenta i amb un raig d'oli d'oliva, salteu els pebrots i saleu-los. Els pebrots son opcionals, però a mi m'agrada el puntet picant que li dona al plat (Rock'n'Roll).
Reserveu-los.
Fregiu les patates.
En la mateixa planxa, tireu una mica de mantega.
Salteu el llamàntol fins que sigui daurat per totes dues bandes.
Quan les patates siguin cruixents, aboqueu-les en una safata per servir-ho tot junt. Saleu-les.
A sobre, col·loqueu-hi els pebrots.
I per fi, el llamàntol.
Per últim, feu els ous ferrats. Jo us recomano dos per persona.
Els saleu lleugerament també.
I els col·loqueu estratègicament per sota del llamàntol. Cap a taula ben calent.
Bon profit!