Com t'hauràs adonat, el pa Bao és ara tendència. El pots trobar dins de qualsevol oferta gastronòmica on la fusió cultural hi sigui present. 

El Bao, també es coneix com a "mollete japonés" o "Gua Bao", es un panet que es cou al vapor, omnipresent a la cuina asiàtica de carrer.

Es caracteritza per una massa ("Mantou") molt esponjosa i per no tenir escorça, el que resulta visualment molt atractiu.

Les seves dimensions (ni gran ni petit) fan que sigui un mos de fàcil consum. 

El farciment pot ser dolç o salat.

Avui, t'ensenyaré com cuinar el pa Bao a casa i a mà. Amb aquestes quantitats, et sortiran uns 9-10 pans Bao d'uns 30-40g. 

Som-hi!


 

Ingredients
  • 200 g de farina força
  • 100 ml d'aigua
  • 25 ml d'oli 
  • 8 g de llevat fresc 
  • 5 g de sucre
  • 5 g de sal
Preparació
1.
IMG 4915

Primer de tot, has de dissoldre el llevat dins de l'aigua, ben mesurada.

2.
IMG 4918

Afegeix el sucre al llevat, que és del que s'alimenta. Ho barreges bé i ho deixes reposar uns minuts. No barregis mai el llevat amb la sal, doncs mataria al llevat. 

3.
IMG 4921

Pesa la farina i la sal i ho barreges en un bol.

4.
IMG 4926

Incorpora l'oli al bol.

5.
IMG 4929

I finalment, la barreja del llevat.

6.
IMG 4936

Amb la mà ben neta, fes la massa.

7.
IMG 4937

Quan vegis que no queda pols de farina i ja és una peça, passa la massa al taulell.

8.
IMG 4940

Has de funyir la massa (amb el palmell de mà però utilitzant el canell) durant uns 10 minuts. 

9.
IMG 4945

Un cop amassada, fes una bola i deixa-la dins el bol prèviament untat amb oli. 

10.
IMG 4949

Tapa el bol amb un drap humit (prèviament mullat amb aigua) i deixa llevar la massa uns 30-40 minuts en un lloc sense corrents d'aire.

11.
IMG 5030

Quan hagi doblat el volum, passa la massa al taulell. 

12.
IMG 5093

La tornes a treballar una estona. Fas una bola de nou, i la deixes llevar tapada fins que torni a doblar el seu volum. 

13.
IMG 5097

Un cop llevada per segona vegada, torna a funyir la massa. Notaràs que és més elàstica. Deixa-la reposar 5 minuts.

14.
IMG 5099

Estira la massa. 

15.
IMG 5102

I talla trossos d'uns 30 o 40 grams, segons la mida que busquis de Bao.

16.
IMG 5104

Hauràs de funyir cada un dels trossos per fer una boleta, que també deixaràs reposar 5 minuts més.

17.
IMG 5112

I per fi, ja podràs estirar cada boleta amb el corró. 

18.
IMG 5107

Prepara una mica d'oli i un pinzell. 

19.
IMG 5114

Quan la bola tingui forma de "coca", pinta-la amb oli. 

20.
IMG 5118

I la doblegues pel mig. L'oli evitarà que s'enganxin les dues parts. 

21.
IMG 5135

Passa cada bao a una safata amb paper de forn. Deixa'ls llevar fins que s'hagi duplicat el seu volum. 

22.
IMG 5157

Procura retallar el paper de forn individualment.

23.
IMG 5137

Pots utilitzar una vaporera si en tens. Altrament, com he fet jo, pots posar una olla amb tres dits d'aigua a bullir i col·locar-hi dins un colador. La tapa serà imprescindible. 

24.
IMG 5182

Col·loca dos o tres Baos dins de la vaporera. Que no es muntin entre sí. Pensa que creixaran força. 

25.
IMG 5186

Tapa'ls i deixa'ls coure entre 7-10 minuts, segons la mida. 

26.
IMG 5189

Passat aquest temps ja els pots retirar, però compte de no cremar-te.

27.
IMG 5200

Aquí es pot veure la diferència de mida entre un Bao cuit i un sense coure.

28.
IMG 5206

I ja es pot consumir. Calent o fred. 

29.
IMG 5270

Per la seva aparença, semblaria cru, però no és així. 

30.
IMG 5267

I ara només cal pensar en el farciment. Per cert, es poden congelar perfectament. També es poden passar per la planxa i torrar-los una mica.

31.

I ja pots fer els teus invents.

Bon profit!