Més solucions aportades per la recepta del "Pa Suís", una massa molt versàtil, com ja sabeu. Doncs avui volia fer unes hamburgueses... però em rebenta haver de comprar el clàssic pa industrial per fer les hamburgueses i, la veritat és que al forn no n'acostumen a vendre aquesta mena de pa.

Total, que he pensat: el faré i llestos... "yo me lo guiso... y yo me lo como". Dit i fet.

Ingredients

1/2 Kg de massa de pa suís

unes llavors de sèsam

1 ou batut per pintar

Preparació
1.
pa hamburguesa pas1

Pastem la nostra massa. Us recomano la lectura de la recepta del pa suís. Utilitzaré la meva fabulosa amassadora KitchenAid.

2.
pa hamburguesa pas2

Un cop amassada, la treballarem una estona més amb les mans.

3.
pa hamburguesa pas3

Farem una bola.

4.
pa hamburguesa pas4

I la deixarem llevar un parell d'hores.

5.
pa hamburguesa pas5

Tapeu-la amb un drap humit amb aigua calenta.

6.
pa hamburguesa pas7

La tornem a "funyir" (premsar) i la deixem reposar 5 minuts.

7.
pa hamburguesa pas9

Jo ho faig a ull... d'aquesta mida aprox.

8.
pa hamburguesa pas10

A continuació les heu d'aplanar una mica.

9.
pa hamburguesa pas12

Passat aquest temps, batirem un ou...

10.
pa hamburguesa pas13

... i pintarem el nostre pa.

11.
pa hamburguesa pas14

A qualsevol supermercat trobareu llavors de sèsam.

12.
pa hamburguesa pas15

En tirarem un mica per sobre.

13.
pa hamburguesa pas16

Ja podem enfornar el nostre pa. Heu de tenir el forn ben fort, a uns 230 graus centígrads.

14.
pa hamburguesa pas17

Vigileu bé la cocció ja que en 5-7 minuts ja estaran fets. Només han d'agafar color.

15.
pa hamburguesa pas18

Perfecte.

16.
pa hamburguesa pas19
17.
pa hamburguesa pas20

D'aquesta manera evitareu que facin crosta i quedaran ben tous.

18.
pa hamburguesa pas21

Veieu el vapor que emana del drap?... és curiós.

19.
pa hamburguesa pas22

Doncs ja ho tenim titots. Conserveu el pa tapat en un drap fins l'hora d'utilitzar-lo.

20.
pa hamburguesa pas23

La mida és perfecte i la textura també.

21.
pa hamburguesa pas24

I per dins esponjós.

22.
pa hamburguesa pas25

Només haurem de fer les nostres hamburgueses. Jo les compro a la carnissera, que me les fan expressament, amb una proporció de vedella i porc i una mica de sal i pebre.

23.
pa hamburguesa pas26

Ompliu el pa amb els ingredients que més us facin el pes. Jo hi poso tomàquet, ceba crua dolça, cogombrets en vinagre...

24.
pa hamburguesa pas27

A sobre de tot l'hamburguesa... una capa de formatge, ketxup i mostassa.

25.
pa hamburguesa pas28

I com a "colofó" una mica de ceba cruixent.

26.
pa hamburguesa pas29

I aquí les teniu.

27.
pa hamburguesa pas30

Mil vegades millor que fer-les amb pa industrial... i si en feu molt de pa... el podeu congelar.

28.
pa hamburguesa pas31

Aquesta imatge defineix molt bé la textura del pa.

29.
pa hamburguesa pas32

Doncs, res... us deixo que vaig a sopar.

30.
pa hamburguesa pas33

Per cert, si feu els panets més petits podeu servir mini-hamburgueses en plan tapa. Bon profit!