Aquesta setmana les nostres pastisseres, Patricia i Cristina, de la Noria Bakery, ens porten el pa de pessic de llimona i cardamom.

És un pa de pessic suau i aromàtic que va molt bé per esmorzar o berenar. És molt fàcil d'elaborar i fins i tot el podreu provar de fer amb els més menuts de la casa.

Per què s'utilitza el cardamom? En la gastronomia de l'Índia i en l'asiàtica es fa servir per elaborar curris, arrossos, postres, pastissos, pans, galetes i aromes per a begudes com el te.

Ingredients

Per a la base:

  • 250 g mantega pomada
  • 300 g sucre
  • 6 ous
  • 2 culleradetes de ratlladura de llimona
  • 80 ml de llimona
  • 360 g farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 culleradeta de cardamom
  • 240 ml nata

Per al glasejat:

  • 1 llimona
  • 200 g sucre glacé
Preparació
1.

Barregem els 250 grams de mantega amb els 200 grams de sucre

2.

Anirem afegint un per un els 6 ous

3.

Introduïm la meitat de la farina i ho barregem

4.

Agreguem una cullerada de llevat, cardamom i la ratlladura de llimona

5.

Agreguem els 80 ml de llimona, els 240 ml de nata i acabem d’afegir l’altra meitat de la farina

6.

Engreixem el motlle i hi fiquem la massa dintre

7.

Ho introduïm al forn 180 ºC durant 50 minuts

8.

Ho deixem refredar

9.

Fem la cobertura amb el suc d’una llimona i 200 grams de sucre glacé

10.

Batem fins a tenir-ho incorporat

11.

Una vegada el pa de pessic està refredat, hi posem la cobertura. Bon profit!