Aquesta setmana les nostres pastisseres, Patricia i Cristina, de la Noria Bakery, ens porten el pa de pessic de llimona i cardamom.
És un pa de pessic suau i aromàtic que va molt bé per esmorzar o berenar. És molt fàcil d'elaborar i fins i tot el podreu provar de fer amb els més menuts de la casa.
Per què s'utilitza el cardamom? En la gastronomia de l'Índia i en l'asiàtica es fa servir per elaborar curris, arrossos, postres, pastissos, pans, galetes i aromes per a begudes com el te.
Per a la base:
- 250 g mantega pomada
- 300 g sucre
- 6 ous
- 2 culleradetes de ratlladura de llimona
- 80 ml de llimona
- 360 g farina
- 1 culleradeta de llevat
- 1 culleradeta de cardamom
- 240 ml nata
Per al glasejat:
- 1 llimona
- 200 g sucre glacé
Barregem els 250 grams de mantega amb els 200 grams de sucre
Anirem afegint un per un els 6 ous
Introduïm la meitat de la farina i ho barregem
Agreguem una cullerada de llevat, cardamom i la ratlladura de llimona
Agreguem els 80 ml de llimona, els 240 ml de nata i acabem d’afegir l’altra meitat de la farina
Engreixem el motlle i hi fiquem la massa dintre
Ho introduïm al forn 180 ºC durant 50 minuts
Ho deixem refredar
Fem la cobertura amb el suc d’una llimona i 200 grams de sucre glacé
Batem fins a tenir-ho incorporat
Una vegada el pa de pessic està refredat, hi posem la cobertura. Bon profit!