Avui us portem unes postres fetes amb fruita de temporada, d'hivern, la taronja. Una elaboració extremadament senzilla amb un resultat excel·lent.

Us animeu?

Ingredients

320g de farina fluixa

3 ous

250g d'oli vegetal (tipus gira-sol)

200g de sucre

10g de llevat químic en pols

200ml de suc de taronja

1 iogurt natural

la ratlladura de la pell d'una taronja o dues

un pessic de sal

un polsim de canyella

1 cullerada de pasta d'essència de llimona (opcional)

colorant (opcional)

Variants:

- Podeu fer un glacejat de sucre llustre amb suc de taronja per tirar per sobre

- Podeu cobrir-lo amb cobertura de xocolata

Preparació
1.

Trieu unes bones taronges de temporada, que estiguin al punt, que tinguin suc, però que tinguin també molt d'aroma.

2.

Netegeu bé una o dues i raspeu la pell evitant arribar a la part blanca.

3.

Molt bé, ho reserveu.

4.

Reserveu també el suc d'una taronja.

5.

En un bol poseu els ous i la ratlladura de taronja.

6.

Si us agrada (només per donar color) podeu posar una mica de colorant, el mateix que venen per a fer cupcakes.

7.

I per potenciar el sabor cítric podeu afegir una cullerada d'essència de llimona en pasta.

8.

Poseu el sucre amb els ous.

9.

Bateu-ho una mica.

10.

Ara, incorporeu-hi l'oli.

11.

També el iogurt.

12.

I el suc de llimona.

13.

Un polsim de sal.

14.

I una mica de canyella.

15.

Finalment, la farina passada per un sedàs juntament amb l'impulsor químic.

16.

Ho remeneu bé, que no quedi cap grumoll.

17.

Un cop ho teniu, deixeu reposar aquesta barreja un parell d'hores a la nevera.

18.

Mentrestant, poseu paper de forn en un motlle. Li podeu donar forma amb unes quantes taronges.

19.

Aboqueu la barreja dins el motlle.

20.

Si voleu, podeu tirar sucre per sobre per provocar una capa cruixent al pa de pessic.

21.

A 180 graus, enforneu el pa de pessic durant uns 45 minuts com a mínim. Aneu punxant amb un punxó llarg per comprobar si està fet de dins. 

22.

Mentre es fa, si voleu, podeu preparar un glacejat barrejant 200g de sucre llustre amb un raig de suc de taronja. Més aviat poc, ja que interesa que quedi dens.

23.

Quan el punxó surti net i tingui aquesta bona pinta, ja el podeu treure del forn.

24.

Un cop fred, el desenmotlleu i li tireu per sobre el glacejat juntament amb una mica més de la ratlladura de taronja.

25.

I ja el podeu consumir. El podeu conservar tapat amb un drap net.

26.

Si no voleu glacejat, el serviu directament, o amb una mica de xocolata calenta. 

Bon profit!