Més que una recepta, aquest és un resum sobre la paella de marisc que hem fet entre el meu germà Manel i jo. Cuinar així només té un truc: mantenir: una flama constant i tenir tots els ingredients preparats i a mà, ja que cuinar amb foc de llenya és molt més ràpid que en fer-ho en un fogó de gas o vitro.

Ingredients

(ingredients per a paella - veure recepta paella)

Preparació
1.
paella marisc al foc llenya pas2

Cuinar d'aquesta manera només té un truc: mantenir una flama constant i tenir tots els ingredients preparats, ja que la cocció és molt més ràpida que en una cuina tradicional.

2.
paella marisc al foc llenya pas3

Com sempre, un bon sofregit, uns calamars i sípia ben torradets...

3.
paella marisc al foc llenya pas5

En aquest punt, vaig decidir flambejar la paella amb rom, ja que era l'únic alcohol que teníem... i queda molt i molt bé.

4.
paella marisc al foc llenya pas6

Amb el peix ben fet i flambejat, incorporem l'arròs.

5.
paella marisc al foc llenya pas7

El deixem coure una estona evitant que se'ns cremi... i ho reservem.

6.
paella marisc al foc llenya pas8

Un cop hem tirat el brou o l'aigua... ens hem d'assegurar de tenir una bona flama constant per a incorporar el líquid i que bulli sense parar fins que estigui cuit l'arròs.

7.
paella marisc al foc llenya pas9

 Com veieu, la flama era magnífica.

8.
paella marisc al foc llenya pas11

Xup Xup!

9.
paella marisc al foc llenya pas12

Que faci un bon xup-xup. S'ha d'anar incorporant aigua segons la demani (i aigua perquè no tenia brou de peix, encara que no va fer falta). I corregir de sal, clar.

10.
paella marisc al foc llenya pas13

Una bona paella.

11.
paella marisc al foc llenya pas16

La deixarem reposar 5 minuts abans de servir-la.

12.
paella marisc al foc llenya pas18

  Ummm!... de restaurant no... millor que en un restaurant!

13.
paella marisc al foc llenya pas19

Com sempre, no pot faltar un bon albarinyo fresquet.

14.
paella marisc al foc llenya pas20

Bon Profit!