Més que una recepta, aquest és un resum sobre la paella de marisc que hem fet entre el meu germà Manel i jo. Cuinar així només té un truc: mantenir: una flama constant i tenir tots els ingredients preparats i a mà, ja que cuinar amb foc de llenya és molt més ràpid que en fer-ho en un fogó de gas o vitro.
(ingredients per a paella - veure recepta paella)
Cuinar d'aquesta manera només té un truc: mantenir una flama constant i tenir tots els ingredients preparats, ja que la cocció és molt més ràpida que en una cuina tradicional.
Com sempre, un bon sofregit, uns calamars i sípia ben torradets...
En aquest punt, vaig decidir flambejar la paella amb rom, ja que era l'únic alcohol que teníem... i queda molt i molt bé.
Amb el peix ben fet i flambejat, incorporem l'arròs.
El deixem coure una estona evitant que se'ns cremi... i ho reservem.
Un cop hem tirat el brou o l'aigua... ens hem d'assegurar de tenir una bona flama constant per a incorporar el líquid i que bulli sense parar fins que estigui cuit l'arròs.
Com veieu, la flama era magnífica.
Xup Xup!
Que faci un bon xup-xup. S'ha d'anar incorporant aigua segons la demani (i aigua perquè no tenia brou de peix, encara que no va fer falta). I corregir de sal, clar.
Una bona paella.
La deixarem reposar 5 minuts abans de servir-la.
Ummm!... de restaurant no... millor que en un restaurant!
Com sempre, no pot faltar un bon albarinyo fresquet.
Bon Profit!