Avui tenim unes postres molt fàcils de fer, versàtils, suaus al paladar, amb unes possibilitats decoratives infinites. S'elabora amb nata, llet, sucre, vainilla i gelificant, i se sol adornar amb melmelades de fruites vermelles. Se sol servir coberta de salsa de fruites vermelles.
La beina de vainilla es pot substituir per quatre cullerades d'aroma de vainilla. Si poseu quatre fulles de gelatina la textura que obtindreu serà semblant a la d'un flam, però algunes persones prefereixen que sigui més semblant a la d'un iogurt, aleshores cal posar-ne tres únicament. La quantitat de sucre es pot adaptar al gust de personal de cadascú. La recepta tradicional és amb nata, però hi ha gent que substitueix la meitat de la nata per llet, per a obtenir una recepta amb menys greixos. També es poden fer variants més originals, com la d'avui, amb cacau, però la trobareu feta amb llet de coco, amb salsa de mango, cafè soluble, mel, etc.. Som-hi!
500 ml de nata per muntar (33% de greix)
100 g de sucre
4 fulles de gelatina
80 g de cacau en pols
la polpa d'una beina de vainilla
Variants:
Podeu fer servir aroma de vainilla en comptes de la polpa de la beina de vainilla
Podeu fer exactament igual sense cacau (versió més tradicional)
S'hi poden posar unes cullerades de mel al bullir la nata
Poder barrejar llet amb nata (al 30%-70%)
S'hi pot afegir un raig de licor
![panacota xocolata pas1 panacota xocolata pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/31/04/panacota-xocolata-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![panacota xocolata pas2 panacota xocolata pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/31/31/panacota-xocolata-pas2.jpeg)
Poseu les fulles de gelatina a hidratar en un bol amb aigua.
![panacota xocolata pas3 panacota xocolata pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/31/58/panacota-xocolata-pas3.jpeg)
Les heu de tenir almenys 10 minuts.
![panacota xocolata pas4 panacota xocolata pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/31/85/panacota-xocolata-pas4.jpeg)
Mentrestant, poseu la nata a bullir.
![panacota xocolata pas5 panacota xocolata pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/32/12/panacota-xocolata-pas5.jpeg)
Hi aboqueu el sucre dins.
![panacota xocolata pas6 panacota xocolata pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/32/39/panacota-xocolata-pas6.jpeg)
En el meu cas faré servir una beina de vainilla, però podeu emprar essència de vainilla.
![panacota xocolata pas7 panacota xocolata pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/32/66/panacota-xocolata-pas7.jpeg)
Rasqueu la polpa de vainilla i tireu-la dins la nata. Espereu fins que arrenqui el bull i ho pareu.
![panacota xocolata pas8 panacota xocolata pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/32/93/panacota-xocolata-pas8.jpeg)
Peseu-lo amb una bàscula.
![panacota xocolata pas10 panacota xocolata pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/33/47/panacota-xocolata-pas10.jpeg)
![panacota xocolata pas11 panacota xocolata pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/33/74/panacota-xocolata-pas11.jpeg)
Remeneu-ho bé.
![panacota xocolata pas12 panacota xocolata pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/34/01/panacota-xocolata-pas12.jpeg)
Ha de quedar totalment integrat.
![panacota xocolata pas13 panacota xocolata pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/34/28/panacota-xocolata-pas13.jpeg)
A continuació heu d'afegir les fulles de gelatina que heu hidratat prèviament.
![panacota xocolata pas15 panacota xocolata pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/34/82/panacota-xocolata-pas15.jpeg)
I ara si, les poseu dins la nata amb el cacau encara calents.
![panacota xocolata pas16 panacota xocolata pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/35/09/panacota-xocolata-pas16.jpeg)
Remeneu-ho bé fins que la gelatina quedi completament fosa.
![panacota xocolata pas17 panacota xocolata pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/35/36/panacota-xocolata-pas17.jpeg)
A continuació, coleu tota la barreja. Sempre és important fer-ho per si us ha quedat un tros de beina de vainilla per exemple.
![panacota xocolata pas18 panacota xocolata pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/35/63/panacota-xocolata-pas18.jpeg)
Deixeu reposar la panacota calenta a temperatura ambient.
![panacota xocolata pas19 panacota xocolata pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/35/90/panacota-xocolata-pas19.jpeg)
Un cop sigui pràcticament freda ja podeu escudellar la barreja. Prèviament és important untar lleugerament amb oli els gots per poder-los desemmotllar més fàcilment després.
![panacota xocolata pas20 panacota xocolata pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/36/17/panacota-xocolata-pas20.jpeg)
Repartiu-ho bé.
![panacota xocolata pas21 panacota xocolata pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/36/44/panacota-xocolata-pas21.jpeg)
La idea no és omplir aquests gots, si no fer-los servir de motlle. Ara deixeu-los refredar completament i llavors reserveu-los a la nevera una bona estona. La gelatina ha de quallar. Amb quatre hores és suficient, però podeu fer-los el dia abans sense problemes.
![panacota xocolata pas22 panacota xocolata pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/36/71/panacota-xocolata-pas22.jpeg)
Ara, amb l'ajuda d'un ganivet, desemmotlleu-ho.
![panacota xocolata pas23 panacota xocolata pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/36/98/panacota-xocolata-pas23.jpeg)
I decoreu el plat al gust. Jo l'he acompanyat de fruits secs i nata, amb una mica de xocolata desfeta i granet de xocolata per sobre també. La decorativa menta sempre aporta frescor i aroma al plat.
![panacota xocolata pas24 panacota xocolata pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/37/25/panacota-xocolata-pas24.jpeg)
Què bona i suau!
![panacota xocolata pas25 panacota xocolata pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/00/37/52/panacota-xocolata-pas25.jpeg)
Bon profit!