Avui veurem com fer els panellets d'ametlla, encara que com podreu comprovar es tracta de la mateixa elaboració. Amb aquesta recepta us sortiran uns 20-25 panellets. Per fer els panellets necessitarem preparar prèviament massapà blanc i per això us recomano llegir aquesta recepta abans de continuar.

També és important recalcar que el dia abans haurem de preparar l'ametlla amb un ou batut i almívar de cirera, per trobar-nos-ho l'endemà ben enganxós... i fer correctament els panellets. El que ha d'estar enganxós són els pinyons o l'ametlla... mai el massapà. Aquestes receptes de panellets que publico són de pastisseria.

NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ: Els panellets, en general, s'han de flamejar, no coure. Això vol dir que els heu de tenir al forn el temps just i necessari per daurar-los (uns 6-8 min a 220-230 graus). Si els teniu més temps el massapà se us pot desfer. Així que els heu de vigilar bé.

Altres receptes de panellets que et poden interessar: 

Ingredients

300 g massapà blanc

1 ou batut

Per l'ametlla gra:

1/2 kg ametlla gra crua

1 ou

1 l'almívar d'un pot petit de cireres (només volem l'almívar, la cirera no)

colorant d'ou

Preparació
1.
panellets dametlla pas1

Us aconsello veure la recepta del massapà blanc. També el dia abans prepararem l'ametlla. En un bol aboquem l'almívar d'un pot petit de cireres.

2.
panellets dametlla pas2

Afegim l'ametlla en gra.

3.
panellets dametlla pas3

Ara, incorporem un ou batut.

4.
panellets dametlla pas4

Un polsim de colorant alimentari color ou. 

5.
panellets dametlla pas5

I ho remenem tot bé.

6.
panellets dametlla pas6

Ara, ho deixarem reposar 24 hores a la nevera.

7.
panellets dametlla pas7

El dia abans prepararem el massapà. El tindrem a la nevera embolicat amb paper film i així no agafa olors. L'endemà, ens disposarem a fer els panellets. Traiem el massapà de la nevera.

8.
panellets dametlla pas8

Està perfecte per treballar-lo.

9.
panellets dametlla pas9

Ara, tirem una mica de sucre llustre al taulell...

10.
panellets dametlla pas10

... i ja podrem fer tires de massapà...

11.
panellets dametlla pas11

D'aquesta manera us sortiran tots els panellets de la mateixa mida.

12.
panellets dametlla pas12

Aquesta, aproximadament.

13.
panellets dametlla pas13

Ara, anirem donant-los forma...

14.
panellets dametlla pas14

... i arrebossant-los d'ametlla... que la trobarem molt enganxosa.

15.
panellets dametlla pas15

A poc a poc i bona lletra.

16.
panellets dametlla pas16

Molt bé... ja els podrem posar en una safata pel forn... amb paper cuisson. 

17.
panellets dametlla pas17

Abans d'enfornar-los, els pintarem amb ou batut.

18.
panellets dametlla pas18

Ara si... els flamegem durant 6-8 minuts a uns 220-230 graus. Ja sabeu que cada forn és un món. Per tant, la millor regla és vigilar-los fins que siguin daurats. Vigileu-los molt per què es cremen de seguida. Com veureu, també he tingut en compte la col·locació dels panellets. Si els poseu d'aquesta manera, en entrar i sortir del forn no rodaran. També és important mantenir les distàncies per a una cocció uniforme.

19.
panellets dametlla pas19

Ja són cuits.

20.
panellets dametlla pas20

Un cop cuits, i amb el pinzell escorregut, tornarem a pintar molt lleugerament els panellets amb ou batut.

21.
panellets dametlla pas21

Amb la mateixa escalfor es courà aquest ou... i li aportarà un extra de brillantor.

22.
panellets dametlla pas22

Deixeu-los refredar... i ja es poden consumir.

23.
panellets dametlla pas23

La mida ha de ser aquesta, ni més gran ni més petit.

24.
panellets dametlla pas24

Bon Profit!