Avui veurem com fer els panellets d'ametlla, encara que com podreu comprovar es tracta de la mateixa elaboració. Amb aquesta recepta us sortiran uns 20-25 panellets. Per fer els panellets necessitarem preparar prèviament massapà blanc i per això us recomano llegir aquesta recepta abans de continuar.
També és important recalcar que el dia abans haurem de preparar l'ametlla amb un ou batut i almívar de cirera, per trobar-nos-ho l'endemà ben enganxós... i fer correctament els panellets. El que ha d'estar enganxós són els pinyons o l'ametlla... mai el massapà. Aquestes receptes de panellets que publico són de pastisseria.
NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ: Els panellets, en general, s'han de flamejar, no coure. Això vol dir que els heu de tenir al forn el temps just i necessari per daurar-los (uns 6-8 min a 220-230 graus). Si els teniu més temps el massapà se us pot desfer. Així que els heu de vigilar bé.
Altres receptes de panellets que et poden interessar:
300 g massapà blanc
1 ou batut
Per l'ametlla gra:
1/2 kg ametlla gra crua
1 ou
1 l'almívar d'un pot petit de cireres (només volem l'almívar, la cirera no)
colorant d'ou
![panellets dametlla pas1 panellets dametlla pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/36/43/panellets-dametlla-pas1.jpeg)
Us aconsello veure la recepta del massapà blanc. També el dia abans prepararem l'ametlla. En un bol aboquem l'almívar d'un pot petit de cireres.
![panellets dametlla pas2 panellets dametlla pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/37/36/panellets-dametlla-pas2.jpeg)
Afegim l'ametlla en gra.
![panellets dametlla pas3 panellets dametlla pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/37/84/panellets-dametlla-pas3.jpeg)
Ara, incorporem un ou batut.
![panellets dametlla pas4 panellets dametlla pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/38/23/panellets-dametlla-pas4.jpeg)
Un polsim de colorant alimentari color ou.
![panellets dametlla pas5 panellets dametlla pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/38/62/panellets-dametlla-pas5.jpeg)
I ho remenem tot bé.
![panellets dametlla pas6 panellets dametlla pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/38/92/panellets-dametlla-pas6.jpeg)
Ara, ho deixarem reposar 24 hores a la nevera.
![panellets dametlla pas7 panellets dametlla pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/39/19/panellets-dametlla-pas7.jpeg)
El dia abans prepararem el massapà. El tindrem a la nevera embolicat amb paper film i així no agafa olors. L'endemà, ens disposarem a fer els panellets. Traiem el massapà de la nevera.
![panellets dametlla pas8 panellets dametlla pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/39/91/panellets-dametlla-pas8.jpeg)
Està perfecte per treballar-lo.
![panellets dametlla pas9 panellets dametlla pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/40/99/panellets-dametlla-pas9.jpeg)
Ara, tirem una mica de sucre llustre al taulell...
![panellets dametlla pas10 panellets dametlla pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/41/68/panellets-dametlla-pas10.jpeg)
... i ja podrem fer tires de massapà...
![panellets dametlla pas11 panellets dametlla pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/42/25/panellets-dametlla-pas11.jpeg)
D'aquesta manera us sortiran tots els panellets de la mateixa mida.
![panellets dametlla pas12 panellets dametlla pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/42/61/panellets-dametlla-pas12.jpeg)
Aquesta, aproximadament.
![panellets dametlla pas13 panellets dametlla pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/43/00/panellets-dametlla-pas13.jpeg)
Ara, anirem donant-los forma...
![panellets dametlla pas14 panellets dametlla pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/43/48/panellets-dametlla-pas14.jpeg)
... i arrebossant-los d'ametlla... que la trobarem molt enganxosa.
![panellets dametlla pas15 panellets dametlla pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/43/78/panellets-dametlla-pas15.jpeg)
A poc a poc i bona lletra.
![panellets dametlla pas16 panellets dametlla pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/44/05/panellets-dametlla-pas16.jpeg)
Molt bé... ja els podrem posar en una safata pel forn... amb paper cuisson.
![panellets dametlla pas17 panellets dametlla pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/44/44/panellets-dametlla-pas17.jpeg)
Abans d'enfornar-los, els pintarem amb ou batut.
![panellets dametlla pas18 panellets dametlla pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/44/83/panellets-dametlla-pas18.jpeg)
Ara si... els flamegem durant 6-8 minuts a uns 220-230 graus. Ja sabeu que cada forn és un món. Per tant, la millor regla és vigilar-los fins que siguin daurats. Vigileu-los molt per què es cremen de seguida. Com veureu, també he tingut en compte la col·locació dels panellets. Si els poseu d'aquesta manera, en entrar i sortir del forn no rodaran. També és important mantenir les distàncies per a una cocció uniforme.
![panellets dametlla pas19 panellets dametlla pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/45/25/panellets-dametlla-pas19.jpeg)
Ja són cuits.
![panellets dametlla pas20 panellets dametlla pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/46/03/panellets-dametlla-pas20.jpeg)
Un cop cuits, i amb el pinzell escorregut, tornarem a pintar molt lleugerament els panellets amb ou batut.
![panellets dametlla pas21 panellets dametlla pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/46/45/panellets-dametlla-pas21.jpeg)
Amb la mateixa escalfor es courà aquest ou... i li aportarà un extra de brillantor.
![panellets dametlla pas22 panellets dametlla pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/46/84/panellets-dametlla-pas22.jpeg)
Deixeu-los refredar... i ja es poden consumir.
![panellets dametlla pas23 panellets dametlla pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/47/65/panellets-dametlla-pas23.jpeg)
La mida ha de ser aquesta, ni més gran ni més petit.
![panellets dametlla pas24 panellets dametlla pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/47/95/panellets-dametlla-pas24.jpeg)
Bon Profit!