Avui veurem com fer els panellets d'ametlla, encara que com podreu comprovar es tracta de la mateixa elaboració. Amb aquesta recepta us sortiran uns 20-25 panellets. Per fer els panellets necessitarem preparar prèviament massapà blanc i per això us recomano llegir aquesta recepta abans de continuar.
També és important recalcar que el dia abans haurem de preparar l'ametlla amb un ou batut i almívar de cirera, per trobar-nos-ho l'endemà ben enganxós... i fer correctament els panellets. El que ha d'estar enganxós són els pinyons o l'ametlla... mai el massapà. Aquestes receptes de panellets que publico són de pastisseria.
NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ: Els panellets, en general, s'han de flamejar, no coure. Això vol dir que els heu de tenir al forn el temps just i necessari per daurar-los (uns 6-8 min a 220-230 graus). Si els teniu més temps el massapà se us pot desfer. Així que els heu de vigilar bé.
Altres receptes de panellets que et poden interessar:
300 g massapà blanc
1 ou batut
Per l'ametlla gra:
1/2 kg ametlla gra crua
1 ou
1 l'almívar d'un pot petit de cireres (només volem l'almívar, la cirera no)
colorant d'ou
Us aconsello veure la recepta del massapà blanc. També el dia abans prepararem l'ametlla. En un bol aboquem l'almívar d'un pot petit de cireres.
Afegim l'ametlla en gra.
Ara, incorporem un ou batut.
Un polsim de colorant alimentari color ou.
I ho remenem tot bé.
Ara, ho deixarem reposar 24 hores a la nevera.
El dia abans prepararem el massapà. El tindrem a la nevera embolicat amb paper film i així no agafa olors. L'endemà, ens disposarem a fer els panellets. Traiem el massapà de la nevera.
Està perfecte per treballar-lo.
Ara, tirem una mica de sucre llustre al taulell...
... i ja podrem fer tires de massapà...
D'aquesta manera us sortiran tots els panellets de la mateixa mida.
Aquesta, aproximadament.
Ara, anirem donant-los forma...
... i arrebossant-los d'ametlla... que la trobarem molt enganxosa.
A poc a poc i bona lletra.
Molt bé... ja els podrem posar en una safata pel forn... amb paper cuisson.
Abans d'enfornar-los, els pintarem amb ou batut.
Ara si... els flamegem durant 6-8 minuts a uns 220-230 graus. Ja sabeu que cada forn és un món. Per tant, la millor regla és vigilar-los fins que siguin daurats. Vigileu-los molt per què es cremen de seguida. Com veureu, també he tingut en compte la col·locació dels panellets. Si els poseu d'aquesta manera, en entrar i sortir del forn no rodaran. També és important mantenir les distàncies per a una cocció uniforme.
Ja són cuits.
Un cop cuits, i amb el pinzell escorregut, tornarem a pintar molt lleugerament els panellets amb ou batut.
Amb la mateixa escalfor es courà aquest ou... i li aportarà un extra de brillantor.
Deixeu-los refredar... i ja es poden consumir.
La mida ha de ser aquesta, ni més gran ni més petit.
Bon Profit!