Ja hem vist com fer alguns tipus de panellets. Avui us presento els de coco, una de les varietats més senzilles de fer. Vaja, que com que no tenen una forma definida... són ideals per sapastres a la cuina. Amb 200 g de massapà ús en sortiran uns vint panellets de coco aproximadament, quantitat més que suficient per a una o dues famílies.
Altres receptes de panellets que et poden interessar:
200 g massapà blanc
80 g coco ratllat
1 clara d'ou
1 ou batut per pintar
Ja sabeu que per fer panellets és aconsellable preparar el massapà un dia abans. D'aquesta manera el sucre es fondrà millor amb l'ametlla.
Preparem tots els ingredients.
Posem el massapà blanc en un bol.
Hi aboquem el coco ratllat.
Hi posem una clara d'ou (el rovell no).
I, amb les mans ben netes, ho barregem tot plegat.
En una safata pel forn amb paper cuisson... hi anirem posant els panellets de coco, tot fent muntanyetes sense massa miraments. La gràcia d'aquest panellet és que no tingui una forma definida massa clara.
El pintem amb ou batut. Més o menys, ja que amb aquesta estranya forma no ajuden gaire, oi? El més important és pintar-los la punta i així quedaran més foscos de la part superior.
Poseu el forn a 220-230 graus en mode grill. Recordeu que els panellets només s'han de flamejar, no coure. Poseu-los en la part baixa del forn.
Amb 6-8 minuts hauran agafat color. Ja els podem treure.
Deixeu-los refredar.
Ja els podeu servir. Si els voleu conservar, millor fora de la nevera i tapats amb un drap net.
I a gaudir dels panellets de coco.
Aquest n'és un bon exemple, de forma indefinida, però bona forma.
Combineu-los amb altres panellets si voleu, com els Panellets de pinyó.
Bon profit!