Una altra varietat de panellets que té força acceptació són els panellets de codonyat. Amb aquesta recepta us sortiran uns 20-25 panellets. Per fer els panellets necessitarem preparar prèviament massapà blanc i per això us recomano llegir aquesta recepta abans de continuar. Hem d'anar amb compte amb el codonyat, que podeu fer a casa o comprar-lo ja fet. A l'hora de flamejar els panellets al forn... heu de vigilar molt i trobar el punt de color que volem pels panellets sense deixar que el codonyat es desfaci del tot i vessi per totes bandes. Normalment, això s'aconsegueix en 7 minuts a 220 graus... en mode grill, però ja sabeu cada forn és un món. Així que molt de compte amb la cocció.

De fet, aquests panellets de codonyat es poden menjar directament, sense enfornar, però si els flamegeu quedaran més atractius i manipulables. Aquestes receptes de panellets que publico són de pastisseria. 

NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ: Els panellets, en general, s'han de flamejar, no coure. Això vol dir que els heu de tenir al forn el temps just i necessari per daurar-los (uns 6-8 min. a 220-230 graus). Si els teniu més temps el massapà se us pot desfer, i a més a més, en aquest cas, el codonyat també. Així que els heu de vigilar bé.

Altres receptes de panellets que et poden interessar: 

Ingredients

300 g massapà blanc

150 g codonyat

sucre de gra

Preparació
1.
panellets codonyat pas1

Partirem que ja tenim fet el massapà del dia anterior (això és un quilo).

2.
panellets codonyat pas2

Tallarem una porció...

3.
panellets codonyat pas3

... amb l'ajut d'una mica de sucre llustre...

4.
panellets codonyat pas4

... farem tires rodones...

5.
panellets codonyat pas5

Ara, amb l'ajuda d'un corró, estirarem el massapà amb una fulla de paper cuisson a sota. I és important perquè si no la posem se'ns enganxarà al taulell.

6.
panellets codonyat pas6

En canvi, en aquest paper no s'enganxa i també ens permetrà veure el gruix.

7.
panellets codonyat pas7

Tallem unes tires de codonyat...

8.
panellets codonyat pas8

Les posem en un extrem i enrotllem el massapà com si es tractés d'un braç de gitano.

9.
panellets codonyat pas9

A continuació, arrebossem el massapà amb sucre gra.

10.
panellets codonyat pas10

I ara ja podem tallar les porcions al biaix.

11.
panellets codonyat pas11

Més o menys una mida així.

12.
panellets codonyat pas12

Veieu com queda?

13.
panellets codonyat pas13

Ara ens queda col·locar-los en una safata pel forn amb paper cuisson.

14.
panellets codonyat pas14

Procureu col·locar-los ben separats i equidistants. D'aquesta manera la cocció serà més uniforme.

15.
panellets codonyat pas15

Com us deia abans, en 6-8 minutets a 220-230 graus... tindrem el color torradet que busquem... i evitarem que el codonyat es desfaci massa. Recordeu, només flamejar amb el grill, no coure al forn o se us desfarà el panellet. És normal que el codonyat supuri una mica. Retireu el codonyat sobrant.

16.
panellets codonyat pas16

Un cop freds... ja els podem servir.

17.
panellets codonyat pas17

Són bons aquests.

18.
panellets codonyat pas18

Bon Profit!