No havia tastat mai el panoli, sincerament, i ara, després de tastar-los, us puc garantir que els panolis són molt bons! Tenen un gust similar a les rosquilles de vi de Nadal. El panoli és una d'aquelles galetes que no pots deixar de menjar, te'n menges una i te'n menjaries dues. Si les tens a prop no deixes de picar, de debò us ho dic, eh?
Tot un perill, així que aneu amb compte! I compte també amb manipular-les en excés, ja que tenen una textura molt trencadissa. Es fan en un moment i des d'aquí us recomano que tasteu els panolis.
1/2 l d'oli d'oliva
200 g de sucre
Matafaluga en gra
1/2 kg de farina
Variants:
Podeu afegir a la massa una mica de vi dolç
![panoli pas1 panoli pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/89/47/panoli-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![panoli pas2 panoli pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/89/74/panoli-pas2.jpeg)
En un bol abocarem l'oli.
![panoli pas3 panoli pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/90/01/panoli-pas3.jpeg)
A continuació el sucre.
![panoli pas4 panoli pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/90/28/panoli-pas4.jpeg)
I la Matafaluga. Jo n'he posat uns 25 g. Teniu en compte que estic fent la meitat de les quantitats proposades a la recepta.
![panoli pas5 panoli pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/90/55/panoli-pas5.jpeg)
Ara hi posarem una mica de vi dolç.
![panoli pas6 panoli pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/90/82/panoli-pas6.jpeg)
Aproximadament un got de xarrup.
![panoli pas7 panoli pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/91/09/panoli-pas7.jpeg)
Ara hi posem la farina a poc a poc.
![panoli pas8 panoli pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/91/36/panoli-pas8.jpeg)
Ho anirem integrant amb un batedor.
![panoli pas9 panoli pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/91/63/panoli-pas9.jpeg)
Heu d'aconseguir una massa que es pugui arribar a treballar amb les mans i fer-ne boles.
![panoli pas10 panoli pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/91/90/panoli-pas10.jpeg)
Ha de tenir el tacte d'una pasta brisa, aproximadament, però més greixosa.
![panoli pas11 panoli pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/92/17/panoli-pas11.jpeg)
Feu boles d'uns 100g aproximadament.
![panoli pas12 panoli pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/92/44/panoli-pas12.jpeg)
Ara, aixafeu-les primer, estireu-les amb els dits i feu panolis d'uns 12 cm de diàmetre i 1,5 cm de gruix aproximadament.
![panoli pas13 panoli pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/92/71/panoli-pas13.jpeg)
Finalment, amb una pessigada, feu una petita muntanyeta al mig.
![panoli pas14 panoli pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/92/98/panoli-pas14.jpeg)
Poseu-les en una safata de forn sobre un paper tipus cuisson.
![panoli pas15 panoli pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/93/25/panoli-pas15.jpeg)
Tireu una mica de sucre per sobre i coeu-los a poc a poc a 120 graus fins que agafin color.
![panoli pas16 panoli pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/93/52/panoli-pas16.jpeg)
Han de tenir aquest bonic color daurat.
![panoli pas17 panoli pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/93/79/panoli-pas17.jpeg)
Deixeu que els panolis es refredin completament abans de manipular-los.
![panoli pas18 panoli pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/94/06/panoli-pas18.jpeg)
Teniu en compte que són molt i molt trencadissos.
![panoli pas19 panoli pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/94/33/panoli-pas19.jpeg)
En veiem un per dins?
![panoli pas20 panoli pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/94/60/panoli-pas20.jpeg)
Ja veieu que el panoli original és una galeta gran. Si us agrada més, la podeu fer més petita.
![panoli pas21 panoli pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/94/87/panoli-pas21.jpeg)
El procés és idèntic però fent les galetes en miniatura.
![panoli pas22 panoli pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/95/14/panoli-pas22.jpeg)
Sucre i forn.
![panoli pas23 panoli pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/95/41/panoli-pas23.jpeg)
I ja tenim els mini-panolis cuits.
![panoli pas24 panoli pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/89/95/68/panoli-pas24.jpeg)
Bon profit!