No havia tastat mai el panoli, sincerament, i ara, després de tastar-los, us puc garantir que els panolis són molt bons! Tenen un gust similar a les rosquilles de vi de Nadal. El panoli és una d'aquelles galetes que no pots deixar de menjar, te'n menges una i te'n menjaries dues. Si les tens a prop no deixes de picar, de debò us ho dic, eh?

Tot un perill, així que aneu amb compte! I compte també amb manipular-les en excés, ja que tenen una textura molt trencadissa. Es fan en un moment i des d'aquí us recomano que tasteu els panolis

Ingredients

1/2 l d'oli d'oliva

200 g de sucre

Matafaluga en gra

1/2 kg de farina

Variants:

Podeu afegir a la massa una mica de vi dolç

Preparació
1.
panoli pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
panoli pas2

En un bol abocarem l'oli.

3.
panoli pas3

A continuació el sucre.

4.
panoli pas4

I la Matafaluga. Jo n'he posat uns 25 g. Teniu en compte que estic fent la meitat de les quantitats proposades a la recepta.

5.
panoli pas5

Ara hi posarem una mica de vi dolç.

6.
panoli pas6

Aproximadament un got de xarrup.

7.
panoli pas7

Ara hi posem la farina a poc a poc.

8.
panoli pas8

Ho anirem integrant amb un batedor.

9.
panoli pas9

Heu d'aconseguir una massa que es pugui arribar a treballar amb les mans i fer-ne boles.

10.
panoli pas10

Ha de tenir el tacte d'una pasta brisa, aproximadament, però més greixosa.

11.
panoli pas11

Feu boles d'uns 100g aproximadament.

12.
panoli pas12

Ara, aixafeu-les primer, estireu-les amb els dits i feu panolis d'uns 12 cm de diàmetre i 1,5 cm de gruix aproximadament.

13.
panoli pas13

Finalment, amb una pessigada, feu una petita muntanyeta al mig.

14.
panoli pas14

Poseu-les en una safata de forn sobre un paper tipus cuisson.

15.
panoli pas15

Tireu una mica de sucre per sobre i coeu-los a poc a poc a 120 graus fins que agafin color.

16.
panoli pas16

Han de tenir aquest bonic color daurat.

17.
panoli pas17

Deixeu que els panolis es refredin completament abans de manipular-los.

18.
panoli pas18

Teniu en compte que són molt i molt trencadissos.

19.
panoli pas19

En veiem un per dins?

20.
panoli pas20

Ja veieu que el panoli original és una galeta gran. Si us agrada més, la podeu fer més petita.

21.
panoli pas21

El procés és idèntic però fent les galetes en miniatura.

22.
panoli pas22

Sucre i forn.

23.
panoli pas23

I ja tenim els mini-panolis cuits.

24.
panoli pas24

Bon profit!