No havia tastat mai el panoli, sincerament, i ara, després de tastar-los, us puc garantir que els panolis són molt bons! Tenen un gust similar a les rosquilles de vi de Nadal. El panoli és una d'aquelles galetes que no pots deixar de menjar, te'n menges una i te'n menjaries dues. Si les tens a prop no deixes de picar, de debò us ho dic, eh?
Tot un perill, així que aneu amb compte! I compte també amb manipular-les en excés, ja que tenen una textura molt trencadissa. Es fan en un moment i des d'aquí us recomano que tasteu els panolis.
1/2 l d'oli d'oliva
200 g de sucre
Matafaluga en gra
1/2 kg de farina
Variants:
Podeu afegir a la massa una mica de vi dolç
Preparem tots els ingredients.
En un bol abocarem l'oli.
A continuació el sucre.
I la Matafaluga. Jo n'he posat uns 25 g. Teniu en compte que estic fent la meitat de les quantitats proposades a la recepta.
Ara hi posarem una mica de vi dolç.
Aproximadament un got de xarrup.
Ara hi posem la farina a poc a poc.
Ho anirem integrant amb un batedor.
Heu d'aconseguir una massa que es pugui arribar a treballar amb les mans i fer-ne boles.
Ha de tenir el tacte d'una pasta brisa, aproximadament, però més greixosa.
Feu boles d'uns 100g aproximadament.
Ara, aixafeu-les primer, estireu-les amb els dits i feu panolis d'uns 12 cm de diàmetre i 1,5 cm de gruix aproximadament.
Finalment, amb una pessigada, feu una petita muntanyeta al mig.
Poseu-les en una safata de forn sobre un paper tipus cuisson.
Tireu una mica de sucre per sobre i coeu-los a poc a poc a 120 graus fins que agafin color.
Han de tenir aquest bonic color daurat.
Deixeu que els panolis es refredin completament abans de manipular-los.
Teniu en compte que són molt i molt trencadissos.
En veiem un per dins?
Ja veieu que el panoli original és una galeta gran. Si us agrada més, la podeu fer més petita.
El procés és idèntic però fent les galetes en miniatura.
Sucre i forn.
I ja tenim els mini-panolis cuits.
Bon profit!