Us de confessar que fins ara no havia tastat mai el papperdelle. És una pasta interessant, m'ha agradat. Com veureu, per aquesta recepta, no utilitzo cap ingredient de temporada, per tant, la podeu fer en qualsevol època de l'any. Val a dir que, en temporada, podeu substituir els bolets secs per bolets frescos.

La salsa romesco, en general, té un punt dolç que li va molt bé al calçot, però pot resultar excessiu per a la pasta. Per aquest motiu, prèviament, he fet un sofregit de ceba i alls tendres que he triturat amb una mica d'aigua d'hidratar els bolets. Un correcta barreja d'aquestes dues salses us proporcionarà una salsa resultant més idònia per aquesta pasta. En qualsevol cas, ja sabeu que això és qüestió de gustos i podeu posar-hi directament la salsa de romesco al plat, el que simplificarà també el procés d'elaboració. Però més enllà de la salsa, el muntatge final del plat és ben fàcil. No trigareu més de 15 minuts en bullir la pasta i servir a taula un plat d'alta cuina, d'aquells bons de veritat, amb el que segur que quedaràs bé amb els teus convidats.

Ingredients

400 g de pasta pappardelle 

12 gambes pelades grosses 

1 ceba trinxada

3 o 4 alls tendres trinxats

300 g salsa romesco

30 g camagroc sec

formatge parmesà en pols

pebre negre

aigua

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

- Podeu fer servir altres tipus de bolets i marisc

- Podeu ometre el sofregit de ceba i alls tendres

- S'hi pot afegir una mica de brou de verd

Preparació
1.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas1

Aquí teniu els pappardelle.

2.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas2

Jo he agafat tres boles d'aquestes per persona. De moment, els reserveu, que els farem al final. l romesco el podeu fer prèviament o comprar-lo fet, que n'hi ha de ben bons.

3.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas3

Poseu a hidratar els bolets en un bol amb aigua.

4.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas5

Assegureu-vos que queden ben submergits.

5.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas6
6.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas7

Us han de quedar les gambes netes. Les pells i els caps no ho farem servir avui. Ho podeu guardar al congelador per fer un brou de peix més endavant.

 

 

7.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas8

Reserveu les gambes a la nevera fins al final.

8.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas9

Ara prepareu els ingredients per fer la salsa d'aquest plat.

9.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas10

El romesco el podeu fer prèviament o el podeu comprar fet, que en vénen de ben bons.

10.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas11

Trinxeu la ceba.

11.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas13

Sofregiu l'all tendre amb un raig d'oli d'oliva.

 

 

12.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas14

De seguida, afegiu-hi la ceba.

13.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas15

Deixeu que tot plegat agafi un bonic color daurat.

14.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas16

Passeu-ho a un bol per triturar.

15.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas17

Afegiu-hi al pot una mica del suc d'hidratar els bolets.

16.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas18

Una punteta de sal...

17.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas19

I tot ben triturat. 

18.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas20

Passeu aquesta salsa a un caçó.

19.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas21

Afegiu-li el romesco.

20.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas22

I ho barregeu.

21.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas23

Seguidament, afegiu un mica de l'aigua d'hidratar els bolets, però no tota, només per liquar una mica la salsa i donar-li sabor a bolet.

22.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas24

Afegiu també un raig de llet, que ajudarà a lligar-ho tot i li donarà cremositat.

23.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas25

Una mica de sal i ho poseu a bullir.

24.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas26

Deixeu-ho bullir un parell de minuts, que redueixi un mica. Remeneu-ho constantment, ja que es pot cremar amb facilitat. Tasteu-ho i rectifiqueu de sal. Si l'all tendre és massa fort, hi podeu posar un polsim de sucre per rebaixar l'amargor. Ha de tenir un gust força intens, que quedarà compensat amb la pasta. Reserveu la salsa.

25.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas28

Mentrestant, saltarem els bolets (ja colats) i les gambes.

26.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas29

Poseu els bolets en una paella amb un raig d'oli i una mica de sal.

27.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas30

Seguidament, saleu les gambes.

28.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas31

I empebreu-les.

29.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas32

Afegiu-li  les gambes al bolets.

30.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas33

Deixeu una estona fins que els bolets comencin a enganxar-se una mica. Remeneu-ho bé.

31.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas34

Ara, la majoria d'aquests bolets els podeu afegir a la salsa. La resta, ho reservarem per decorar el plat.

32.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas35

Passeu els bolets a la salsa.

33.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas36

Molt bé, ja queda poc.

34.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas37

Quan l'aigua bulli, tireu-hi la pasta.

35.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas38

Aquests pappardelle estan fets en 6 minuts.

36.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas39

Genial, ja acabem!

37.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas40

Escorreu la pasta. No hi tireu aigua freda mai. Heu de procurar fer la pasta just al moment de servir-la.

38.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas41

Per últim, poseu la pasta dins la salsa calenta.

39.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas42

Doneu-li un parell de voltes i ja podeu emplatar.

40.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas43

Una bona quantitat de pasta amb salsa...

41.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas44

I seguidament decoreu amb bolets i gambes.

42.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas45

Serviu la pasta amb una mica de formatge parmesà.

43.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas46

Podeu rematar la presentació amb formatge també.

44.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas47

I a dinar que està calent!

45.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas48

Un plat bo de debò!

46.
pappardelle romesco camagrocs gambes pas49

Bon profit!

47.I PER BEURE...
pappardelle romesco camagrocs gambes pas50