De nou, us portem un plat de pasta saludable, i aprofitant que som en temporada d'espinacs frescos. De petit no podia ni veure els espinacs, no hi havia manera que els mengés. Em fotien angúnia, ho veia com menjar propi dels "papes". Fins que vaig fer 10 anys. Un dia, i veient com el pare gaudia tant amb la seva truita d'espinacs, vaig decidir fer el pas i tastar-los. Si tant agradava aquella truita al meu pare... alguna cosa havia de tenir. Des de llavors, que m'encanten. I és que el paladar dels nens/joves també evoluciona amb el pas del temps. No deixeu de repetir els intents de donar-los menjars o productes que anteriorment no els agradaven. Un dia, sense més motiu, pot canviar. Som-hi.
350-400 g de pasta
1 manat d'espinacs frescos
300 g de gambes pelades
un grapat de pinyons
3 grans d'all
oli d'oliva verge extra
engrunes de formatge Parmigiano Riggiano
sal
Variants:
Si voleu salsa, hi podeu afegir una mica de nata per cuinar o llet evaporada
Podeu fer servir qualsevol mena de pasta, seguint la cocció que marqui el fabricant
Podeu afegir-hi una mica de bitxo picant al gust
![pasta espinacs gambes pas1 pasta espinacs gambes pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/44/63/pasta-espinacs-gambes-pas1.jpeg)
Us caldrà un manat fresc d'espinacs.
![pasta espinacs gambes pas2 pasta espinacs gambes pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/44/90/pasta-espinacs-gambes-pas2.jpeg)
Un bon grapat de gambes pelades. Les podeu pelar vosaltres o comprar-les ja pelades.
![pasta espinacs gambes pas3 pasta espinacs gambes pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/45/17/pasta-espinacs-gambes-pas3.jpeg)
Per aquest plat, jo he utilitzat aquest Fettuccine, o també anomenats cintes o nius.
![pasta espinacs gambes pas4 pasta espinacs gambes pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/45/44/pasta-espinacs-gambes-pas4.jpeg)
El que heu de fer primer és rentar molt bé els espinacs. Ja sabeu que sempre tenen terra. Talleu-los la part inferior on són els troncs. Ens interessen més les fulles.
![pasta espinacs gambes pas5 pasta espinacs gambes pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/45/71/pasta-espinacs-gambes-pas5.jpeg)
Submergiu-los en aigua i renteu-los a consciència. Si cal, feu-los dues o tres rentades, fins que no quedi terra a baix.
![pasta espinacs gambes pas6 pasta espinacs gambes pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/45/98/pasta-espinacs-gambes-pas6.jpeg)
Un cop siguin nets, els heu d'escórrer.
![pasta espinacs gambes pas7 pasta espinacs gambes pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/46/25/pasta-espinacs-gambes-pas7.jpeg)
Ara, talleu-los a trossos, per no treballar amb tota la fulla, tot i que ja veureu que després redueixen molt. Descarteu les branques més grosses i aprofiteu totes les fulles.
![pasta espinacs gambes pas8 pasta espinacs gambes pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/46/52/pasta-espinacs-gambes-pas8.jpeg)
A mi m'agrada donar-li un punt picant, així que hi posaré mig bitxo que he trinxat bé.
![pasta espinacs gambes pas9 pasta espinacs gambes pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/46/79/pasta-espinacs-gambes-pas9.jpeg)
En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, daureu els grans d'all laminats. Vigileu no es torrin massa o es tornaran amargants.
![pasta espinacs gambes pas10 pasta espinacs gambes pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/47/06/pasta-espinacs-gambes-pas10.jpeg)
Afegiu-hi el bitxo.
![pasta espinacs gambes pas11 pasta espinacs gambes pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/47/33/pasta-espinacs-gambes-pas11.jpeg)
Seguidament, tireu-hi les gambes i saleu-les. Podeu tirar pebre negre també.
![pasta espinacs gambes pas12 pasta espinacs gambes pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/47/60/pasta-espinacs-gambes-pas12.jpeg)
Deixeu que les gambes es facin per totes dues bandes.
![pasta espinacs gambes pas13 pasta espinacs gambes pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/47/87/pasta-espinacs-gambes-pas13.jpeg)
Llavors, retireu-ho tot menys l'oli i reserveu-ho.
![pasta espinacs gambes pas14 pasta espinacs gambes pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/48/14/pasta-espinacs-gambes-pas14.jpeg)
En aquest oli, salteu els espinacs.
![pasta espinacs gambes pas15 pasta espinacs gambes pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/48/41/pasta-espinacs-gambes-pas15.jpeg)
Afegim la sal.
![pasta espinacs gambes pas16 pasta espinacs gambes pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/48/68/pasta-espinacs-gambes-pas16.jpeg)
Afegiu-hi també uns quants pinyons.
![pasta espinacs gambes pas17 pasta espinacs gambes pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/48/95/pasta-espinacs-gambes-pas17.jpeg)
Doneu-li unes voltes i deixeu que s'absorbeixi tota l'aigua que deixen anar. Llavors, salteu-los un parell de minuts més remenant. Un cop saltat, pareu el foc i prepareu la pasta. O també ho podeu coordinar per tenir la pasta a punt en aquest pas.
![pasta espinacs gambes pas18 pasta espinacs gambes pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/49/22/pasta-espinacs-gambes-pas18.jpeg)
En paral·lel, feu la pasta. Poseu abundant aigua amb sal a bullir, amb un parell de fulles de llorer i quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta.
![pasta espinacs gambes pas19 pasta espinacs gambes pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/49/49/pasta-espinacs-gambes-pas19.jpeg)
Aquestes cintes necessiten uns 8-10 minuts de cocció.
![pasta espinacs gambes pas20 pasta espinacs gambes pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/49/76/pasta-espinacs-gambes-pas20.jpeg)
Torneu a escalfar els espinacs i afegiu-hi les gambes.
![pasta espinacs gambes pas21 pasta espinacs gambes pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/50/03/pasta-espinacs-gambes-pas21.jpeg)
Deixeu que es barregin bé els gustos remenant un minutet més.
![pasta espinacs gambes pas22 pasta espinacs gambes pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/50/30/pasta-espinacs-gambes-pas22.jpeg)
Per fi, un cop escorreguda, afegiu-hi la pasta.
![pasta espinacs gambes pas23 pasta espinacs gambes pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/50/57/pasta-espinacs-gambes-pas23.jpeg)
I amb cura de no malmetre en excés la pasta, remeneu-ho tot plegat i repartiu bé els espinacs.
![pasta espinacs gambes pas24 pasta espinacs gambes pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/50/84/pasta-espinacs-gambes-pas24.jpeg)
Serviu-ho ben calent, amb unes engrunes de formatge de Parma per sobre i bon raig d'oli d'oliva verge extra en cru. I a gaudir!
![pasta espinacs gambes pas25 pasta espinacs gambes pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/51/11/pasta-espinacs-gambes-pas25.jpeg)
Bon profit!