Probablement ja sabíeu arrebossar amb pasta orly, però no està de més recordar-ho. És un arrebossat molt característic que genera una capa super-cruixenta i, alhora, permet mantenir l'interior més sucós i evitar que s'assequi. L'exemple més clar és la tradicional recepta britànica del "Fish & Chips", però podeu fer el que més us convingui amb aquesta pasta. Suposo que en venen de preparats, però ja veureu que no costa gens ni mica preparar-la. Jo l'he fet amb cervesa normal Estrella Damm... però és més recomanable utilitzar una cervesa de tipus ALE (de fermentació alta)
200g midó o farina de blat de moro tipus "Maizena"
200g. farina normal
250g. cervesa (de tipus Ale)
250g aigua amb gas (soda)
sal
Variants:
- Si no teniu aigua amb gas, podeu fer servir sifó, soda o gasosa
- Amb la cervesa, podeu afegir un sobre de llevat químic en pols
- Sense la cervesa, podeu utilitzar llevat integrament
- Adicionalment, podeu incorporar clares muntades per aconseguir un major volum, però té la pega que s'estova rapidament i s'ha de consumir al moment.
Utilitzarem la farina de blat de moro (midó) Maizena, la de tota la vida.
Pesem la maizena...
... pesem la farina...
Ara ho barregem en un bol amb l'aigua amb gas...
... i un polsim de sal.
Remeneu-lo bé amb una varilla fins que no quedi cap grúmol.
Ara, ho deixarem reposar un mínim de mitja hora a temperatura ambient. La idea és que comencin a fermentar els llevats naturals de la cervesa.
Passat aquest temps... ja podeu banyar les vostres preparacions...
... com aquest lluç... que s'ha d'escórrer bé...
... i fregir... per fer un "Fish & Chips".
Bon Profit!