La massa o pasta "quebrada" pot ser dolça o salada i s'usa en general per acompanyar el , cafègelats, etc. Però podeu donar-li l'aplicació que més us interessi. No deixa de ser una massa dura i resistent, però també trencadissa. No patiu per què és de les masses més senzilles de fer, ja que no porta llevat. Aquesta massa la podeu fer a mà fàcilment, vull dir, sense amassadora.

Ingredients

1kg. farina fluixa

1/2 kg. margarina

1/4 l. llet

50gr. sal

Preparació
1.
pasta salada pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pasta salada pas3

Posem tota la farina dins el bol d'amasar, tot i que aquesta massa es pot fer a mà amb molta facilitat.

3.
pasta salada pas4

Hi posem també la margarina.

4.
pasta salada pas5

Pesem la sal...

5.
pasta salada pas6

... i la incorporem.

6.
pasta salada pas7

Muntem el ganxo i posem la màquina (KitchenAid) a la velocitat 1.

7.
pasta salada pas8

Anem incorporant la llet.

8.
pasta salada pas9

Deixeu-la tranquileta durant uns 5 minutets.

9.
pasta salada pas10

Mentre, aprofiteu bé per netejar el taulell o el marbre. Tireu un polsim de farina per que no s'enganxi.

10.
pasta salada pas11

Aquesta massa només s'ha de barrejar. Per tant, no s'ha d'amassar buscant cap textura.

11.
pasta salada pas12

Si agafeu un tros veureu que ja es pot manipular molt bé, com si d'una plastilina es tractés.

12.
pasta salada pas13

Ja la podem abocar per treballar-la.

13.
14.
pasta salada pas15

Talleu un tros i l'estireu i la resta ho reserveu a la nevera. El pitjor enemic d'aquesta massa és la calor, que farà que la margarina es fongui. Per tant, és aconsellable reservar-la uns minuts a la nevera i anar fent. També la podeu posar dins una bossa de plàstic fins l'endemà.

15.
pasta salada pas16

I ara... ja podeu fer les vostres elaboracions.

16.
pasta salada pas17

Un fabulós Assortiment de pasta salada variada.

17.
pasta salada pas18

Quina gana, eh?

18.
pasta salada pas19

O amb la mateixa massa també podeu fer les típiques "Quiche Lorraine". Bon Profit!