La massa o pasta "quebrada" pot ser dolça o salada i s'usa en general per acompanyar el té, cafè, gelats, etc. Però podeu donar-li l'aplicació que més us interessi. No deixa de ser una massa dura i resistent, però també trencadissa. No patiu per què és de les masses més senzilles de fer, ja que no porta llevat. Aquesta massa la podeu fer a mà fàcilment, vull dir, sense amassadora.
1kg. farina fluixa
1/2 kg. margarina
1/4 l. llet
50gr. sal
Preparem tots els ingredients.
Posem tota la farina dins el bol d'amasar, tot i que aquesta massa es pot fer a mà amb molta facilitat.
Hi posem també la margarina.
Pesem la sal...
... i la incorporem.
Muntem el ganxo i posem la màquina (KitchenAid) a la velocitat 1.
Anem incorporant la llet.
Deixeu-la tranquileta durant uns 5 minutets.
Mentre, aprofiteu bé per netejar el taulell o el marbre. Tireu un polsim de farina per que no s'enganxi.
Aquesta massa només s'ha de barrejar. Per tant, no s'ha d'amassar buscant cap textura.
Si agafeu un tros veureu que ja es pot manipular molt bé, com si d'una plastilina es tractés.
Ja la podem abocar per treballar-la.
Talleu un tros i l'estireu i la resta ho reserveu a la nevera. El pitjor enemic d'aquesta massa és la calor, que farà que la margarina es fongui. Per tant, és aconsellable reservar-la uns minuts a la nevera i anar fent. També la podeu posar dins una bossa de plàstic fins l'endemà.
I ara... ja podeu fer les vostres elaboracions.
Un fabulós Assortiment de pasta salada variada.
Quina gana, eh?
O amb la mateixa massa també podeu fer les típiques "Quiche Lorraine". Bon Profit!