Personalment, no soc massa de dolços i menys de galetes o de pasta seca, però haig de reconèixer que estan bones aquestes "galetetes". Van genial per servir a mitja tarda amb el talladet... Ja sabeu que de pasta seca n'hi ha un munt de varietats. I us poden ajudar els petitons de la casa, eh?
Aquesta, en concret, és una recepta que us permetrà fer un assortiment més o menys extens amb la mateixa fórmula i fer el "Kisper", la "Llàgrima", el "Suis", etc.
250gr. mantega
125gr. sucre llustre
2 ous
375 farina fluixa
1 cullerada de vainilla ensucrada
6-8 gotes d'essència de llimona
cobertura de xocolata negra
cirera confitada
sucre bolat
pinyons
Variants:
Es pot incorporar pols d'ametlla o massapà blanc
Si incorporeu uns 30gr. de cacao en pols podeu fer-les de dos colors
Prepararem l'amassadora i començarem incorporant la mantega. Si no està massa freda, millor.
Seguidament incorporem el sucre llustre i els ous.
Ara afegirem la vainilla. La podeu comprar en qualsevol gran superfície.
Amb una culleradeta de café ja en farem per aquesta quantitat de massa.
D'essència de llimona tirarem 6 gotes.
Ara, pesarem la farina i la reservarem per incorporar-la més endavant.
Poc a poc veureu com la mantega es desfà amb la resta d'ingredients.
Ara incorporarem la farina.
Al principi posarem una marxa lenta, per no fer volar la farina.
Que es barregi bé i ja està. No és una massa que hagi d'agafar cap textura ni elasticitat.
Simplement s'han de barrejar bé tots els ingredients.
Mentrestant, anirem preparant una mànega pastissera i uns cornets: un estriat i un pla.
Si col·loqueu primer el pla, després podreu muntar l'estriat a sobre i així utilitzar una sola mànega.
Ja està ben barrejat.
Omplim la mànega.
Com us he comentat, primer utilitzarem el cornet pla rodó.
Farem mitja safata de forn. Com veieu, he posat un paper cuisson a sota.
Per a decorar la nostra pasta seca utilitzaré cirera confitada, sucre bolat, pinyons i sucre normal.
Les cireres les tallarem per la meitat...
... i enganxarem la meitat en la pasta seca. Podem fer unes amb cirera i les altres amb sucre bolat.
El sucre bolat ja el tenia fet de reis.
Posem l'altre cornet estriat i ara fem unes llàgrimes.
També podem fer unes roses... i decorar-les amb un parell de pinyonets i sucre.
Amb aquesta quantitat de massa us sortiran tres safates grans com aquesta.
Podeu fer mitjes llunes... i tot el que us vingui de gust clar. La imaginació al poder.
Perfecte.
Ara només ens quedarà enfornar-les durant uns 13-14 minuts a 190 graus.
Deixeu-les refredar.
Quan tingueu totes les llàgrimes cuites, escalfeu una mica de cobertura de xocolata negre.
Banyeu la meitat de la llàgrima...
... més o menys així...
I les aneu deixant sobre un paper, per poder deixar-les una estona a la nevera i cuallar la xocolata.
Un cop cuallada, ja podrem començar a muntar les nostres safates amb cartró i blonda.
Aneu combinant-les amb una mica de gràcia.
També podeu tirar un polsim de sucre en algunes... i un polsim de canyella en d'altres.
Ja veieu, m'han sortit tres safates d'aquestes.
I ja les podem presentar.
Espero que us agradin... i no dubteu en acompanyar-les d'una mistela, un moscatell o d'un Pedro Ximenez... a banda del café o talladet, clar.
Bon Profit!