A vegades, quan veus un plat de pasta atractiu a la vista de seguida et fa venir salivera i sents una mena de desig irracional de menjar pasta, com el que necessita la seva dosi de nicotina. A mi em passa sovint. La pasta enganxa. Per això, avui us presento un plat que entra primer pels ulls però compte, que en boca us resultarà meravellós, suau i intens a la vegada. És el poder de la senzillesa. Som-hi!
500 g de pasta Penne Rigate
50 g de tomàquet sec (o en oli)
200 ml de nata per cuinar o llet evaporada
200 g de pit de pollastre tallat a daus petits
200 ml brou de verdura o pollastre
un grapat de pinyons
fulles d'alfàbrega fresca
oli d'oliva verge extra
1 all
pebre negre
sal
Variants:
- Podeu afegir-hi bolets de temporada
- Es pot fer amb conill o gall dindi
Prepareu tots els ingredients.
El tomàquet sec el podeu comprar en conserva (en oli) o senzillament sec. En aquest últim cas l'haurem de bullir uns 10 minuts prèviament, escórrer i conservar en oli.
L'alfàbrega fresca li aportarà un gust i un aroma especial al plat. És important no obviar-la.
Reserveu les flors més maques per decorar el plat.
El pollastre, tallat a daus petits.
L'all i els pinyons que saltarem més endavant.
I la pasta.
Jo he fet servir penne rigate, però no cal dir que qualsevol pasta similar que us agradi encaixarà perfectament.
Comenceu per daurar l'all tallat a làmines amb una mica d'oli d'oliva.
Seguidament, feu el pollastre.
Mentrestant, aprofiteu per trinxar el tomàquet sec i escorregut d'oli.
Vigileu el pollastre i aneu donant-li la volta.
En la mateixa paella salteu els pinyons.
Remeneu-los i vigileu que es cremen molt de pressa i fan mal gust. A mi m'ha anat justet!
Reserveu els pinyons amb el pollastre.
Amb un nou raig d'oli, i fent servir la mateixa paella, salteu ara els tomàquets trinxats.
Seguidament, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho reduir a foc lent uns 10 minuts.
Seguidament, tireu dins la paella el pollastre amb els pinyons.
la incorporeu dins també.
Llavors, ja hi podreu tirar la nata líquida o la llet evaporada.
I remeneu-ho tot plegat. Quins colors, eh?
Ho saleu al gust i ho deixeu bullir uns pocs minuts, fins que tingui bona textura la salsa. Llavors apagueu el foc i reserveu la salsa. En aquest punt és quan podeu sortir a fer el vermut, comprar el diari o treure el gos. Només us caldrà el temps que triga la pasta a fer-se per servir el plat a taula.
Feu bullir la pasta en una olla amb sal i abundant aigua el temps que indiqui el fabricant.
Un cop cuita, escorreu la pasta.
Passeu la salsa que teniu feta dins l'olla de coure la pasta.
Deixeu que s'escalfi uns instants.
Incorporeu-hi la pasta.
Una mica més d'alfàbrega trinxada.
I ho remeneu.
Finalment, ratlleu una mica de formatge sec, tipus parma o grana padano.
I ho remeneu de nou.
I ja ho podeu servir a taula ben calentó.
Molt bo!
Bon profit!